Sørnett

Det er ikke mange som vet hva quilting er - vet du?

Foto: Celina S. Pedersen

Foto: Celina S. Pedersen

Lurer du på hva en Quilteklubb gjør? Her får du høre hva Kristiansand Quilteklubb gjør når de møtes.

Publisert:

 

 

[img229698_2LM]

Kristiansand Quilteklubb lager alt fra tepper og puter til vesker. Disse gjenstandene kan være til personlig bruk og utstillinger.

Quilteklubben bidrar også ved å gi bort gjenstander til folk som trenger det. De gir bort toalettmapper til Søstre For Søstre, og tepper til Tepper som varmer.

På Norsk Quilteforbund sine nettsider informerer de om at de har fått inn mange tepper, men at de også har behov for mange flere. Det er en utfordring å få inn tepper til større gutter, og det er derfor et spesielt behov for dette.

Langtidssyke barn får beholde teppene, og viser stor takknemlighet til de som bidrar med å lage dem.

Det er travle damer som fyller rommet med en gledelig latter når vi snakker med Rannveig Hjelset. Hun sitter ved symaskinen sin, som lukter av mange år med hardt arbeid. Selv om det er en grå regnværsdag, demper det ikke humøret på damene i quilteklubben. Rannveig Hjelset begynner sin morgen med quilting og hun forteller oss i Sørnett om den gangen hun fikk levert ut sitt aller første teppe.

- Mitt første teppe havnet på et sykehus lenger østpå, og da fikk jeg brev fra ei jente på 17år. Hun ble veldig glad for teppet hun hadde fått, sier Hjelset.

Quilteklubben startet i begynnelsen av 90-tallene i et grendehus på Slettheia skole. Klubben består nå av 40 kvinner som samles flere ganger i uken for å quilte og hygges.

[faktaboks]

 

[img229698_3LM]

Liv Wesdaltenningen har vært medlem av quilteklubben siden start. Hun forteller at det var en amerikansk dame som startet klubben.

Det begynte med at en liten gruppe mennesker samlet seg i et lokale ved Slettheia skole, her i Kristiansand.

Videre forteller hun hvor koselig det er å være med i klubben, og at det alltid er hyggelige medlemmer å møte på.

Damene i quilteklubben gjør det klart at quilting er for alle, uansett alder. De oppfordrer unge voksne til å prøve seg, slik at de kan bidra til å utvikle quiltingen.

 

 

Korona lager trøbbel

[img229698_4LM]

Pandemien har siden den kom til Norge i 2020 plaget mange. Kristiansand Quilteklubb er ikke et unntak.

Klubben hadde 30-års jubileum for 2år siden. Da quilteklubben plana å holde en jubileumsutstilling gikk ikke dette like greit, forteller Rannveig Hjelset. Det var ikke før i oktober 2021 at koronarestriksjonene åpnet opp for at arrangementet kunne holdes.

Hjelset forteller videre at quilting er en kjempe fin hobby å drive med på fritiden. Det gir glede å holde på med både farge og teksturer. Det er akkurat dette medlemmene i klubben elsker å drive på med. Er quilting din nye hobby?

 

 

[gallery type="slideshow" ids="229780,229781,229782,229783,229784,229785,229786"]