Sørnett

Mellomstopp for katter

Madeleine Sypriansen, fostermor for katter.

Madeleine Sypriansen, fostermor for katter.

Det er jo det at du har hyggen med å ha ett husdyr, uten å måtte forplikte deg i 20 år fremover, forteller presseansvarlig for Dyrenes Hus Anniken Marijke.

Publisert:

Madeleine Sypriansen er ett mellomstopp for mange katter. Madeleine har valgt å bli fostermor. Hun får inn katter som blir funnet uten merking eller som ikke har blitt behandlet bra i deres tidligere hjem.

-Jeg synes det er en veldig fin ordning for meg som ikke kan ha et dyr permanent. Det koster meg heller ikke noen penger. Jeg får hjulpet dyr som ikke har det så bra og de skaper glede i min hverdag, sier en smilende Madeleine Sypriansen.

Det er ikke alltid Dyrenes Hus bare gir en og en katt til fosterhjemmene.

-Jeg fikk en mor og seks kattunger som hadde blitt funnet på en låve. Det gjorde meg ingenting at det var så mange katter, kattungene var jo så små og søte, sier Madeleine.

[img159998_2LM]

Finner rett katt til rett person

Å være fosterhjem for katter er helt frivillig. Fosterhjem organisasjonen har en veldig grei og enkel måte å gjøre det på.

-Det vi gjør er at vi annonserer både på våre egen hjemmeside og på finn.no om å bli fosterhjem. Så når folk tar kontakt med oss ber vi dem om å fylle ut et søknadsskjema når det gjelder det å være fosterhjem. Dette gjør vi for å antyde hva slags katt som passer best hos dem, sier presseansvarlig for Dyrenes Hus Anniken Marijke.

[img159998_3RS]

I 2016 tok Dyrenes Hus inn hele 264 katter, og året ført tok de inn 245.

- Det er utrolig ujevnt når vi får inn katter, og veldig sesong betont. I perioden april til oktober så kan vi få inn  10-12 katter i uken, men om vinteren så er det noen uker vi ikke får inn noen katter i det hele tatt, forteller Marijke.

Dyrenes Hus har stort sett rundt 60-70 aktive forsterhjem og det er ikke bare å ha ett husdyr som er positivt med å være fosterhjem.

-  Jeg vil absolutt anbefale folk å bli fosterhjem for katter, altså det er vinn vinn. Du får gleden av å ha husdyret, du slipper ansvaret, det koster deg ingenting, du får muligheten til å bidra og du får gleden av å kunne hjelpe et levende vesen på veien videre i livet.

Mye mer enn en katt

For Madeleine er det flere faktorer for at hun ble fostermor.

- Jeg synes det er veldig kjedelig å bo alene. Men jeg har ikke anledning til å ha dyr permanent så da syner jeg fosterhjem er en veldig fin ordning hvor jeg får gleden av å ha ett eller flere dyr og samtidig. Jeg får gleden av å ha dyr som jeg hjelper på mange gode måter. Det er alltid noen der. Altså en katt er veldig mye mer en bare en katt.  Du har noen å kose, leke og prate med. Man er aldri alene. Det blir en gjensidig glede, forteller Madeleine

[img159998_4RS]

Ordningen som Dyrets Hus har laget for fosterhjem passer Madeleine perfekt.

- Man får et katt som passer til sin hverdag og kunnskapen man har om katter. Du får en katt som passer til din personlighet og som de vet du kommer til å kommer overens med.

Fortjener et godt hjem

Nå klarer ikke Madeleine Sypriansen å se for seg et liv uten å være fostermor.

- Det gir meg en glede som jeg ikke kan forklare. Det er veldig givende og katter fortjener et godt hjem uansett hvor lenge oppholdet varer. Det koste meg heller ikke noen penger, jeg får selskap,  jeg hjelper et dyr som ikke har det så bra og det skaper jo litt liv i hjemmet når man har noen rabagaster som løper rundt.

Her er noen bilder av kattene Madeleine har vært fostermor for.

Les også