Sørnett

Michelet til Kristiansand

Hit kommer Jon Michelet kommende lørdag. Arkivfoto.

Hit kommer Jon Michelet kommende lørdag. Arkivfoto.

Jon Michelet (71) skal presentere sin nye bok i Kristiansand denne uken.

Publisert:

- Det synes vi er veldig positivt og stort. Det er en sensasjon at Michelet velger Kristiansand for å lansere den fjerde boken i en så populær romanserie om krigsseilerne, sier Randi Berge Wandrup, arrangementansvarlig ved Kristiansand Folkebibliotek.

Lørdag formiddag realiseres den fjerde boken i romanserien "En sjøens helt" på biblioteket i Kristiansand. Boken har fått tittelen "Blodige strender". Senere samme dag skal Jon Michelet også presentere boken på Stiftelsen Arkivet. De tre første bøkene i serien har solgt over 500 000 eksemplarer. Bøkene handler om krigseilere fra 1940-tallet.

- Jon har samarbeidet veldig tett med arkivet og brukt kilder aktivt derfra. Derfor ønsket han å presentere den nye boka her i Kristiansand. Det er veldig fint, ofte velger forfattere Oslo eller hjemstedet sitt, sier Berge Wandrup.

Godt samarbeid

Stiftelsen Arkivet forteller at samarbeidet med Michelet har fungert godt.

- Vi synes det er ganske strålende at han kommer til oss. Vi har hatt et oppløftende samarbeid. Han er en nyttig og ressursperson, sier Audun Myhre, direktør ved Stifelsen Arkivet.

Direktøren ved arkivet er glad for at bøkene til Michelet om krigsseiling er så populære.

- Disse bøkene fenger veldig, både fordi Jon skriver veldig godt, men også fordi temaet interesserer veldig mange, mener Myhre.

Sørlands-turne

Michelet skal også i bokprat med Dagbladets journalist Fredrik Wandrup ved bibloteket og med historiker Bjørn Tore Rosendahl fra Stiftelsen Arkivet.

- De to prater godt sammen, så det blir bra, lover Berge Wandrup.

Samme lørdag åpnes skipet Hestmanden, som er det eneste norske skipet som kom uskadd fra både 1. og 2. verdenskrig, av kaptein Bård Rasmussen. Skipet ligger ved Bredalsholmen. Videre skal 71-åringen fra Moss også besøke Flekkefjord, Farsund, Lyngdal, Mandal, Søgne, Vennesla og Iveland gjennom en Sørlands-turne.

I tillegg til forfatterkarrieren er Michelet også godt kjent som programleder og studiogjest på TV, fotballsupporter, politiker og avisredaktør.