Sørnett

Nedgang av kristne ungdom i Norge - i Kenya har ungdommen aldri møtt ikke-kristne

Illustrasjonsbilde. Hentet fra Pixabay.

Illustrasjonsbilde. Hentet fra Pixabay.

I Majiwa, Kenya har ungdommen aldri møtt ikke-troende mennesker, og snakker stolt om sin kristne tro. I Norge er vi møtt med en kristen nedgang og ungdom som ikke tørr å innrømme at de er religiøse.

Publisert:

Dagen skrev i en sak at en undersøkelse utført av Norges Kristne Student- og skoleungdomslag viser at hele ni av ti kristne studenter ikke snakker åpent om troen på studiestedet. Dette var i størst grad for å ikke støte noen, og fordi mange ikke vet hva de skal si.

På andre siden av kloden, i Majiwa, Kenya, finner vi kristne, engasjerte ungdom som ikke kan forestille seg et liv uten kristen innblanding.

-Vi går i kirken med ungdomsgruppen vår hver søndag, og vi elsker å synge og be til vår Gud, Forteller Evelyne Atieno Otwo (12), mens vennene rundt henne nikker i enighet.

[img198826_2RM]

Evelyne og hennes søster Lillian Dginga (19) tilhører kirken Angelican church of Kenya (ACK), og de forteller at de elsker religionen sin, og at de ber på skolen og sier bønn før hvert måltid hjemme, i tillegg til å delta på kirkeaktiviteter.

-Jeg føler at religion fører samfunnet vårt sammen, og jeg elsker å møte alle vennene mine fra skolen i kirken hver søndag. Alle som bor her er religiøse, og jeg har aldri møtt noen som ikke tror på Gud, fortsetter Evelyne. Se video av en ungdomsgudstjeneste nederst i saken.

[img198826_3LM]

Statistikkbanken viser en markant nedgang på deltakelse av gudstjenester i den Norske Statskirke i Kristiansand, og siden 2015 har antallet sunket med 17 902 deltakere. Frilansjournalisten Ida Marie Haugen Gilbert skrev i en NRK kronikk at hun syns det er flaut å være kristen.

I kronikken skriver Gilbert at hun gjemmer bibelen når hun får besøk slik at hun skal slippe å måtte forklare og forsvare seg selv mot påstander om konservative og homofiendtlige holdninger knyttet til det å være kristen.

-Det blir litt som å være muslim på landsbygda. Man blir fort «en av disse Mullah Krekar-ene», skriver Gilbert i sin kronikk.

Dagen skriver i sin sak at grunnen til kristen nedgang og skam rundt kristen tro i Norge skyldes for lite lære om tro på skolen. Trosopplæringen er nå flyttet over i menighetene, og det er foreldrenes ansvar å gi barna et kristent forhold.

Se videoen av en ungdomsgudstjeneste i Majiwa, Kenya:

https://youtu.be/B6wH1mcprHc