Sørnett

Agder Energi får lov å stenge strømmen

En av nettkundene Agder Energi Nett øverførte energi til hadde ikke betalt strømregning i form av nettleie. AEN ønsket derfor tilgang til stenging av strømanlegget.

Publisert:

Kristiansand tingrett mottok begjæring 18.12.09 om midlertidig tiltak rettet mot en mann med fra Sandbakken, Kristiansand.

Saken gjaldt om å få tilgang for fysisk stenging av strømnettanlegg og avlesning av strømmåler.

Agder Energi Nett hadde ikke mottatt oppgjør etter varsel om stenging av strøm, og det er anført at skyldig samlet beløp pr. 19.08.09 utgjør 20.993. kroner.

Saksøkte ble gjort oppmerksom på at dersom man ikke hørte fra han innen uttalelsesfristen, måtte han regne med at saken ble behandlet av retten på bakgrunn av AENs fremstilling.

Retten finner på bakgrunn at midletidig sikring ved å gi AEN tilgang til saksøktes strømanlegg for å stenge dette, er nødvendig for å hindre at AEN utsettes for ytterligere tap.

Retten kan heller ikke se at beslutningen om tiltaket medfører at saksøkte blir påført skade. Deres slutning er at Agder Nett As gis tilgang til strømanlegget til den saksøktes bolig i Kristiansand for stenging av anlegget og avlesning av måleren ved å ta seg inn i boligen.