Sørnett

Agder handler minst på nett

Butikksjef, Sidney Scistad Camara (Foto: Patrick Toth)

Butikksjef, Sidney Scistad Camara (Foto: Patrick Toth)

Tall fra Klarna viser at Agder er det fylket hvor befolkningen handler minst på nett. Butikksjef ved Carlings på Sandens senter i Kristiansand, Sindney Schistad Camara ønsker å ha folk fysisk i butikken for å handle.

Publisert:

Netthandel har blitt mer og mer populært med årene. Stadig flere velger å klikke seg inn på en nettside, velge ut størrelse og bestille. Klær er det som omsettes mest på nettet. Agder er det fylket med minst netthandel, i følge betalingstjenesten Klarna som blir benyttet av tolv tusen norske netbutikker. Dette melder NTB.

Tor W. Andreassen, professor i markedsføring på Handelshøgskolen BI, mener at dette kan ha flere forklaringer.

- En ting det kan skyldes er at det er en større andel eldre i populasjonen, det er den eneste rasjonelle forklaringen jeg kan finne, på akkurat hvorfor det er slik i det område, sier Andreassen.

Eldre mennesker kan ofte ha problemer med det teknologiske, og det gir mening at de heller foretrekker å handle fysisk i butikken enn på nett. I tillegg kan det være andre grunner til at de eldre velger å handle i butikkene.

- De eldre har ofte etablert vaner, de har lært seg å leve livet sitt på en gitt måte gjennom mange år, og hvor butikker er en del av det livet, sier Andreassen

Andreassen sier også at interaksjon med andre mennesker er en viktig del av de eldres hverdag, og at også derfor foretrekker å handle fysisk i butikkene.

Butikksjef ved Carlings på Sandens senter, Sidney Schistad Camara, mener det er bra at befolkningen støtter de lokale butikkene istedenfor å handle på nettet.

- Vi ønsker å ha folk her fysisk, det er viktig for oss å ha folk i butikkene, sier Camara.

- Blir det kjedelig nå midt på dagen nå som det ikke er noen her?

- Ja, det kan fort bli litt kjedelig når det ikke kommer folk innom. Jeg har jo selvsagt andre ting å gjøre når det ikke er noen her, men likevel er det alltid hyggelig når folk kommer innom, sier Camara.

- Det er jo mest travelt på sommeren og i helgene når folk har mer tid til å handle i butikkene. Da er det alltid mye å gjøre på jobb, sier Camara.