Sørnett

Aldri har vel tyver vært så glad for å bli tatt

Søndags kveld måtte politiet ut på redningsaksjon da tre biler kjørte inn på den vinterstengte veien mellom Brokke og Suleskar. Det var bare to av bilene ble etterhvert funnet av politiet.

Publisert:

De seks som ble reddet ut er mistenkt for to hyttetyveri, og hadde kjørte seg fast under et hytteraid. De forsøkte å flykte over veien, men det endte med at bilene satte seg fast i snøen. De  seks tyvene har opprinnelse fra Litauen.

Tyvene var tynnkledde og det var ekstremt dårlig vær i området, så de var glade for å bli tatt av politiet, forteller Tor Kasin hos politiet i Setesdal til fvn.no.

– Vi måtte få dem ut av bilene og over i våre biler og komme oss ned igjen, før vi snødde inne.

– De var veldig glade for å se oss, for å si det sånn. Spesielt de tre som sto fast innerst hadde vel hatt problemer med å klare seg gjennom natta, om ikke vi hadde kommet. Det var langt å gå begge veier og de var tynnkledde og dårlig skodd. Med den vinden som var der da, kunne det ha sett veldig, veldig stygt ut, sier Kasin til fvn.no.

Politiet fikk de kalde karene over i politibilene, men den tredje bilen var borte. Bommen på Sirdals-siden av veien var brutt opp, og politiet tror at den tredje bilen har kommet seg over mot Vestlandet.

Alle de seks litauerne sitter nå i arresten i Kristiansand.

Selv om de forsto at det kunne gått riktig ille om vi ikke hadde kommet, så vet jeg ikke om de er så glade i ettertid, sier Kasin