Sørnett

Barnefamiliene må ta konsekvensene

BEKYMRET: Leder for Utdanningsforbundet, Åse Løvdal, sier at det er tredjeparten som rammes hardest av streiken i offentlig sektor. FOTO: Simen Waagsether

BEKYMRET: Leder for Utdanningsforbundet, Åse Løvdal, sier at det er tredjeparten som rammes hardest av streiken i offentlig sektor. FOTO: Simen Waagsether

Streik i offentlig sektor rammer hverdagen hardt. – Dessverre rammer slike streiker tredjeparten verst, sier Åse Løvdal, leder for Utdanningsforbundet i Vest-Agder.

Publisert:

I Kristiansand har Utdanningsforbundet tatt ut 560 personer i streik. Dette får konsekvenser for langt flere enn arbeidsgiverne. Når skolene i Vågsbygd i morgen blir tatt ut i streik, vil mange foreldre stå rådville igjen.

- Dessverre er det tredjeparten som blir rammet hardest når det streikes i offentlig sektor, sier Løvdal til Sørnett.

En gladnyhet for Vågsbygds innbyggere er at Skolefritidsordningen vil fungere som vanlig.

- Skolene fra Vågsbygd skole til Flekkerøya er tatt ut til streik. Det vil si at 350 lærere blir tatt ut i streik, som igjen betyr at skolen er stengt. Unntaket er Skolefritidsordningen, som vil gå som vanlig, sier Skoledirektør Marie Føreland til Sørnett.

[img20629_2RM]

Eksamener

Elevene ved Vågsbygd videregående skole risikerer å miste eksamener om streiken blir langvarig. Om lærerne streiker, vil ikke gjennomføringen bli mulig.

- Streiken begynner i morgen, utviklingen vil vise om den berører eksamener, sier Føreland.

Overrasket

Skoledirektøren ble veldig overrasket over streiken.

- Da staten gikk imot trodde jeg på en løsning, så jeg ble veldig overrasket da beskjeden kom, sier Føreland.

Åse Løvdal på sin side hadde et håp om en løsning, men ble ikke sjokkert over utfallet i dag.

- Jeg kan ikke si at jeg ble overrasket. Såklart håper man på en løsning, men når forholdene ikke ligger til rette for det er dette et naturlig resultat.

Opptrapping

Skoledirektøren varsler om en opptrapping av streiken fra onsdag, om partene ikke blir enig.

- Dette avgjøres sentral, så det har vi ingen innvirkning på. Men vi vil få beskjed om konsekvensene av en opptrapping i morgen, sier Føreland.

Løvdal informerer om at partene vil tre sammen når det er grunnlag for dette. Sist det var en lignende streik varte den i tolv dager. Slik kan det fort bli igjen.

- Vi må få penger slik at våre medlemmer får en anstendig lønn, avslutter Løvdal.