Sørnett

Bedrifter legges ned

I de tre første kvartalene i år har hele 155 bedrifter i Vest Agder blitt erklært konkurs. Sammenlignet med i fjor, var antallet 116 for hele 2008

Publisert:

Untitled-2

I hele Norge har trenden vært at flere bedrifter må legges ned,  det har vært en økning i konkurser på 23%  fra året før.

Svein Harald Hansen var daglig leder i Agder Styling AS, og drev med styling av biler. Bedriften ble erklært konkurs 15. september i år.

- Det var flere årsaker til at vi ikke kunne fortsette med Agder Styling. Vi hadde rett og slett for lite kunder og altfor høye kostnader til å kunne holde på med dette videre, i tillegg var vi kanskje for dårlige til å markedsføre oss i Kristiansand. Til slutt endte vi opp i tingretten, sier Hansen,og legger til.

- Det har vært tøft for flere innen bilservice i Norge under finanskrisa. Det har blitt dyrere å importere biler, så mange har vært nødt til å fikse på gamle biler i stedet. Det er nok mange som sliter for tiden, sier Hansen.

Kristin Dale jobber som lærer på UiA og underviser i makroøkonomi på universitetet. Hun tror finanskrisa er årsaken til at flere bedrifter sliter.

- Under finanskrisa har vi sett at etterspørselen på produkter og tjenester har sunket, Samtidig som de vanlige utgiftene har vært stabile. Strøm, lønninger og andre utgifter har vært det samme som tidligere år, mens butikkene har solgt færre varer enn før. Det at flere bedrifter legges ned er et tegn på at det er dårlige tider. Det er fremdeles mange som har det tungt økonomisk, og det vil nok ta tid før situasjonen bedres, sier Dale

Nøkkelord