Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
Tribunen fra avstand Foto: Andreas Miland Bakke
I helgen var det tid for Stafett for livet på Kristiansand stadion. Med fint vær på dagtid og fine forhold om natten, lå alt til rette for en fin markering.
Andreas Miland Bakke
Publisert: 12.05.2025 kl 13:30
Sist oppdatert: 12.05.2025 kl 18:11
-Mamma ble frisk, men det er det ikke alle som blir, så for hver runde vi løper donerer vi penger til Kreftforeningen. Det sier Ellisiv Isefjær til Sørnett. Hun var i likhet med mange andre med på å løpe, for å samle inn penger til Kreftforeningen.
Lysposene laget av deltakerne Foto: Andreas Miland Bakke
Rundetellerne Foto: Andreas Miland Bakke
klokken 23:00 på lørdag kveld ble det holdt en spesiell seremoni for å støtte de som er i kampen og minnes de som er borte. Tidligere på dagen kunne man hente papirposer for å tegne eller skrive noen fine ord. Det ble så lagt et lys oppi disse posene og disse posene ble lagt i en hjerteformasjon på tribunen. Seremoien startet med litt musikk, før den ble avsluttet med et minutts stillhet.
Lysposene på nært hold Foto: Andreas Miland Bakke
Tidligere på dagen lørdag 10. mai var det flust av folk som løp runde etter runde for å støtte Kreftforeningen, Ellisiv Isefjær var med også i år.
Ellisiv Isejfær sier at deltakelse på Stafett for livet nærmest har blitt en familietradisjon Foto: Andreas Miland Bakke
Stafett for livet er et arrangement i regi av Kreftforeningen. Det går ut på at man skal gå eller løpe så mange runder man ønsker rundt stadion og det samles inn penger for hver runde, dette kan gjøres både i lag eller alene. Er man på et lag må det til enhver tid være minst en på laget som er ute å løper, det er for å vise at det alltid må være noen på banen for de som er syke. De fleste lag har også sine egne lagstelt, hvor de resterende på hvert lag kan slappe av mellom slagene. Stafetten ble startet med at "fighterne" gikk den første runden. Alle som er "fightere" er de som har, eller har hatt kreft.
Hvert lag har sin egen rundeteller man må trykke på for hver runde man løper, slik at det blir lett å ha koll på hvor mye penger som samles inn. Det er også godt lagt til rette for de yngste deltakerne, med hoppeslott, loddtrekninger, maskoter og kiosk med alt fra pølser og hamburger, til vafler og is.
-Jeg deltar fordi mamma har laget et lag, hun hadde kreft for tre år siden, så vi hadde lag i fjor og vi har lag i år. Det sier Ellisiv til Sørnett. På spørsmål om hva dette betyr for hun forteller hun at det betyr at man støtter opp under kreftsaken og understreker at det er viktig. Til slutt legger hun til at hennes mor ble frisk, men at det ikke er noe alle opplever. -Kommer du til å delta flere ganger fremover? -Ja det tror jeg nok, jeg tror det er en tradisjon i familien vår at vi deltar, avslutter hun.
May Linn Utsogn Johanson Foto: Andreas Miland Bakke
-Jeg har selv vært kreftpasient og kjent det på kroppen og da blir man berørt og vil gjerne bidra. Selv deltok hun for første gang i 2018, for syv år siden. Hun forteller da at hun hadde et eget lag med familie og venner som støttet hun i kampen. Det hadde hun også året etter, før hun så var frivillig. I år er det andre året hennes som stafettleder, og hun ser at antallet deltakere er stabilt:
-Det har ligget ganske likt hver år, men vi ser at det en forandring av deltakere. Noen er med et år, så har de pause og da er det noen andre neste år, men mellom tusen og to tusen bruker det å være av deltakere, sier hun. Hun sier også at det er frivillig å få sponsorer til laget sitt, noen ønsker å samle inn penger, men det er ikke en innsamlingsaksjon.
Klokken 01:00 var det duket for lystog på Kristiansand stadion. Det var ikke fult like mange folk der på det tidspunktet som det det var ti timer tidligere, men de som deltok var der ved godt mot. Det var god stemning og musikk på søndagens første timer, når deltakerne lyste opp stadion på Lund.
Deltakere gjør seg klare til lystog Foto: Andreas Miland Bakke
Deltakere kledd opp i all slags lys Foto: Andreas Miland Bakke