Sørnett

-Det kan gå helt frå helt harmløst sitte på fanget, til bleiebruk

Publisert:

 

 

BDSM står for Bondage og disiplin (BD), Dominans og underkastelse (Submission) (DS) og Sadisme og masochisme (SM). Sadisme er eit parafili der eit individ stimulerast seksuelt ved å tilføre andre smerter eller ydmyke. Masochisme er det å oppleve seksuell lystfølelse og opphisselese ved å bli ydmykt og påført fysisk og psykisk smerte, det kan vere alt i frå klyping , biting og slag eller ydmykelsar gjennom å bli lenket fast, bundet fast eller kommandert til å gjere forskjellige ting. Masochisten er en definert motsetning til sadisten. Saman skaper dei eit sado-masochistisk par og verker gjensidig stimulerande på kvar andre.

Sjukdom
Det er ikkje lenge sida sadomasochisme vart sett på som en sjukdom, i 2011 fjernet Finland blant anna sadomasochisme fra den nasjonale listen over sjukdomar, Norge gjor dette året før. World health organization(WHO) jobbar for tiden om å få fjernet blant flere sadomasochisme av den internasjonale listen av sjukdomar(ICD)

Underkategoriar
Det er vanskelig å skulle sette alt under ein og samme kategori og i BDSM er det mange underkategoriar til dømes ageplay, DDLG og ABDL (les meir om dette her) og se video under.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=SAYmfAQ5S3U&feature=emb_title

Blir sett nytt lys på
I nyare tid har BDSM fått eit heilt nytt bilete i samfunnet gjennom bøker og filmar som Fifty shades of grey som er ein film om ei kvinne som ender opp med ein som er sadist og likar å tilføre smerte og ydmjuking på andre. men det er ikkje alltid BDSM handler om sex. Mathias Nielsen har heldt på med BDSM og ageplay i 11 år og seier seg svært erfaren innenfor temaet

-det kan gå helt frå helt harmløst sitte på fanget, til bleiebruk. sier Nielsen i eit intervju med sørnett

Kan deles det inn i tre punkter
"Vanilla" kor du ikkje involvere sex i rollespillet , til dømes i ageplay ville det då våre ein som passer på ein så kalt "little" ved å gi dei bad, kle på, eller berre leike.
"kink" kor ofte man er to roller i BDSM vil sadisten binde fast masochisten og "skade" motparten, i ageplay så ville det vore en daddy og han little princess fantasi hvor den submissive som spiller ein unge trenger straff som kan føre til erotisk forspill til sex.
"Hardcore" Master/slave play, kor den dominante tar full kontroll over livet til sin "slave"