Sørnett

- Det kjennes jo litt bra å gjøre det bedre enn de som sparket oss

Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen fotografert etter en seier i studioet til Riot Games i Berlin, Tyskland. Foto: Riot Games.

Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen fotografert etter en seier i studioet til Riot Games i Berlin, Tyskland. Foto: Riot Games.

Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen ble dumpet fra Schalke 04, samme sesong slo han ut det forrige laget og kjempet seg til plassen som eneste nordmann i sluttspillet.

Publisert:

 Ble sparket og spådd til bunnen av tabellen

League of Legends Championship Series, forkortet til LCS, er den største kjente ligaen for proffspillere innen dataspillet League of Legends. Da Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen rykket opp fra ligaen under, Challenger Series, med Schalke 04, som er mest kjent i fotballverden, var veien kort fra spillerbenken til arbeidsløshet. Hans nye lag, ROCCAT, mottok lav interesse i spillverden, og ble fort spådd som ett av bunnlagene. Likevel, på ett eller annet mirakuløst vis, imponerte ROCCAT stort, og klarte å komme seg til sluttspillet i serien. Schalke 04 derimot? landet på en åttendeplass på tabellen og kom seg ingen vei.

– Jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg syntes ikke beslutningen som S04 gjorde, med å bli kvitt mange spillere var så dårlig, og kunne, eller burde ha gått så mye bedre. Likevel så kjennes det jo litt bra å gjøre det bedre enn de som sparket oss, sier Eilertsen.

WE. ARE. BACK!
Thank you all for the amazing support through out the split! We never gave up an made it! #EULCS pic.twitter.com/Q9VTcPSJvV


— Schalke 04 Esports (@S04Esports) August 25, 2017


 Spillingen startet som et søsken-rivalri

Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen forteller at han startet med League of Legends i 2011, etter at han ble anbefalt av broren sin å prøve det.

– Jeg hadde blitt utestengt fra spillet Heroes of Newerth for å forlate for mange kamper, så jeg ble anbefalt av den eldste broren min å prøve League of Legends. Det tok meg litt tid til å bli vant til, men jeg ble straks hekta og var opptatt av å bli bedre enn brødrene mine. Jeg liker League of Legends veldig mye siden det aldri skjer det samme, de endrer alltid på spillet, og den kompetitive scenen er fantastisk, forteller Eilertsen.


Det som startet som en hobby ble likevel for Eilertsen snart en karriere.
[faktaboks]

[img177440_2LF]

Ble dumpet - kom seg til kvartfinalen

Da Schalke 04 rykket opp fra challenger series til EU LCS, gjorde de kort prosess av spillerne som hadde fått dem dit, inkludert Eilertsen, og erstattet dem med blant annet nordmannen Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm. Lagoppstillingen til Schalke 04 var stjernespikket fra topp til bunn, med flere kjente navn og personligheter fra den europeiske scenen. Så hvor gikk det galt?

Til alle fremtidige lag, venner eller kjærester – la dette være en lærepenge i å aldri dumpe Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen. For mens ROCCAT og Norskeren kom seg til sluttspillet, måtte Schalke 04 ta seg til takke med en bitter åttendeplass på tabellen.

...when u block that Ornn ult #EULCS pic.twitter.com/3zbPbb6yQo


— lolesports (@lolesports) January 26, 2018

 

– Jeg har lenge hatt trua på at 'Norskeren' skulle klare å komme seg til LCS. – Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm, til Redbull.no.

Ingen andre norske spillere som nærmer seg LCS-nivå

Per dags dato har norge to spillere som stiller i EU LCS, Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm på

Schalke 04, og Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen på ROCCAT. Sistnevnte forteller, at tross flere norske satsninger, så er det ingen spillere som nærmer seg LCS-nivå for øyeblikket.

[img177440_3RS]

– Jeg følger ikke så alt for godt med på den norske scenen nå, men jeg kan trygt si at det ikke er noen andre norske spillere som nærmer seg LCS-nivå. Det hadde vært fint med flere nordmenn, men jeg kan ikke si at det er noen som står frem med stort potensiale, forteller Eilertsen.


Telenorligaen er den største norske satsningen innen League of Legends, og det var her Eilertsen startet sin karriere.

– Det er lenge siden jeg spilte i Telenorligaen og forskjellene er så store som de kan bli, Telenorligaen var jo egentlig bare for gøy. Jeg fikk jo ikke noe særlig ut av det, men det var fortsatt verdt tiden, ettersom det viste meg hvor gøy det var å konkurrere, og ga meg stor motivasjon til å prøve å nå et høyere nivå.


– Nå som jeg spiller i LCS , har det blitt jobben min og jeg bruker all tiden min på det. Når jeg spilte i telenorligaen hadde vi så vidt treninger, og de få gangene vi hadde det, var det veldig ulikt den treningen jeg har nå, forklarer Eilertsen.

[img177440_4LF]

Viste at de var i stand til større ting enn de fleste trodde

Med en debut-sesong som ikke kan beskrives som annet enn en braksuksess, er Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen optimistisk for fremtiden for både ham selv og laget. Han forteller at hans beste minne var seieren mot de tidligere regjerende mesterne G2 eSports, som har vunnet hele fire sesonger.

– Mitt aller beste minne er fra vår første seier, som var mot G2 (1. uken, 2. dag), kommer aldri til å glemme hvor fantastisk det var å spille på scenen mens jeg hørte publikum, for å så vinne mot de regjerende mesterne, mens jeg visste hele familien min så på hjemme


Den første sesongen er kanskje over, men til høsten kommer det nye muligheter for Tore 'Norskeren' Hoel Eilertsen og laget hans, ROCCAT.

– Nå som min første sesong er ferdig gleder jeg meg enda mer til å fortsette, og kommer til å jobbe enda hardere for å nå mine mål. Denne våren viste at laget mitt og jeg er i stand til større ting enn vi trodde, og jeg har store forventninger til sommeren, avslutter Eilertsen.