Sørnett

Dømt for grove drapstrusler og vold mot ekskjæreste

KRISTIANSAND TINGRETT. Foto: domstol.no

KRISTIANSAND TINGRETT. Foto: domstol.no

En mann i 40 årene ble nylig dømt i Kristiansand tingrett for vold i nære relasjoner og drapstrusler mot en politibetjent. I tillegg til besittelse og bruk av narkotiske stoffer.

Publisert:

29. desember 2017 observerte naboer at mannen sparket og slo sin daværende kjæreste. Han tok også kvelertak på henne slik at hun mistet bevisstheten. Naboene ringte til politiet, som rykket ut til boligområdet på Søm. Dette er en av sakene han har blitt dømt for. Den tidligere kjæresten anmeldte forholdene. Den dømte har også kommet med drapstrusler til den fornærmede.

Sjikanerende oppførsel

Under voldshendelsene med sin daværende kjæreste ble han tatt av politiet. Den dømte satt seg i motverge, slik at førstebetjent måtte bruke makt for å holde kontroll på ham. På dette tidspunktet kom den dømte med drapstrusler til en av politimennene som utførte en offentlig tjenestehandling. ”jeg skal drepe deg, barna og kjerringa di” og ”du skal dø sakte” er bare noen av truslene den dømte kom med.

 

Brukte rusmidler flere dager i forkant

Den dømte har også blitt tatt for å ha brukt amfetamin. Oppbevart 0,6 gram metadon tabletter og 27,35 gram amfetamin. Den dømte har selv forklart at han hadde konsumert alkohol gjennom flere dager i forkant av hendelsene. Retten la til grunn at dømte var ruset på gjerningstidspunktet, og at denne var selvpåført. Han dømmes derfor som om han var edru.

Dommen
Den dømte er tidligere domfelt en rekke ganger, i hovedsak for overtredelser av narkotikalovgivningen, men har også to domfellelser for vold overfor kjæreste/samboer. Han skal nå straffes for to tilfeller av vold mot tidligere kjæreste, ett tilfelle av grove trusler mot en offentlig tjenestemann, ett tilfelle av forulemping av offentlig tjenestemann, samt bruk og oppbevaring av narkotika.

Straffen har blitt satt til ubetinget fengsel i seks måneder, mens sakskostnader idømmes ikke.