Sørnett

Dronningensgate blir hovedtrasé for bussene

Henrik Wergelandsgate (Foto: Alexander Tvingsholm)

Henrik Wergelandsgate (Foto: Alexander Tvingsholm)

- Vi ser på Dronningensgate som den største kandidaten til å bli ny hovedtrasé for buss.

Publisert:

I dag er hovedtraséen for bussene i Kvadraturen gjennom Henrik Wergelands gate når man skal østover og Tollbodgate når man skal vestover. Det har lenge blitt diskutert om hovedtraséen gjennom Wergelandsgate skal endres, og nå ser det ut som det skal bli gjort så fort en god og detaljert plan har blitt laget.

Prosjektleder i Kristiansand kommune Jørund Haugland opplyser til Sørnett at kommunen ser på Dronningensgate som den største kanditaten til å bli den nye hovedtraséen, men dette kan han ikke si mer om på nåværende tidspunkt.

Dronningensgate ligger bedre til rette i forhold til at gata har en rett strekke østover mot Lund-brua. Da slipper bussene alle svingene og dermed mye trafikk, noe som fører til at bussene kommer mer tidsnok og fører også til at alle ruter som går gjennom Kvadraturen blir forkortet.

Planrådgiver i kommunen Christina Rasmussen kunne fortelle at Dronningensgate må gjøres om til en god bussgate for buss og for fotgjengere. Det er generelt mange forutsetninger som må klaffe. Det må detaljert planlegging til, derfor kan det ikke sies noe konkret om tidspunkt for endring.

- I 2013 ble det laget en mulighetsstudie for å finne løsinger for å gjøre Wergelandsgate mer effektiv, men det løser ikke dagens fremkommelighetsutfordringer, forteller Rasmussen.

Dronningensgate skal også bli en gate med enveis kjøreretning. Selvom busstraséen som går retning Lund blir endret, forblir Tollbodgata hovedtraséen når bussene skal vestover i Kvadraturen da dette virker til å fungere.

[img232565_2LM]

Agder kollektivtrafikk (AKT) forteller at en rettlinjet trase i Dronningensgate vil bli mer behagelig for kundene enn dagens trase.

- Traséen blir mer rettlinjet med færre svingebevegelser og en unngår at kollektivtraséene krysser hverandre.

AKT ønsker at Dronnigensgate blir hovedtraséen i østgående retning og de mener også at grunnen til endringen er at det er mer effektivt. AKT og planrådgiver Christina Rasmussen er enige om at dette er hovedgrunnen til endringen.

Blomsterdekor Kaktus ligger midt i Dronningensgate hvor bussene etter hvert kommer til å kjøre forbi. Medarbeider Tone fortalte at hun bare tror det er positivt for de, siden hun mener de kommer til å få flere kunder.

- Det vil forhåpentligvis bli en større folkemengde i gata, og det er bare positivt for oss.

[img232565_3LM]