Sørnett

Droppet ingeniørkarrieren for jobb i menighet

UTDANNET INGENIØR: Silje Christiane. FOTO: Manzar Shan

UTDANNET INGENIØR: Silje Christiane. FOTO: Manzar Shan

Silje Christiane (28) fra Kristiansand valgte å slutte i jobben som ingeniør for å jobbe heltid i menigheten sin.

Publisert:

KRISTIANSAND: -Jeg var på en måte med på alt som det går an å være med i. Dette er alt fra søndagsskole til kor og speideren.

Silje er vokst opp i ytre Vågsbygd som pastordatter. Hun forteller om god oppvekst i trygge og omgivelser. Etter å ha utdannet seg til å bli ingeniør i Trondheim flyttet Silje hjem til Sørlandet.

-I Trondheim hadde vi en kirke vi pleide å gå i. Når jeg flyttet hjem så gjaldt det å finne en ny plass jeg og mannen min kunne være en del av.

Vi var ikke på noe særlig shopping rundt i Kristiansand når vi skulle finne en menighet. I tillegg så kjente vi noen som gikk her i Salem og det gjorde det enklere.

 

Kveldsmøteleder 

Et par år senere tar Silje meg imot på sitt kontor i menigheten. Lederne i Salem gjorde det tydelig at hun var en som de ønsket å ha med på laget. Med permisjon fra jobben som ingeniør var Silje nå klar til å ta på seg nye utfordringer som blant annet å lede kveldsmøte for unge voksne og studenter.

-Det meste var jo nytt for meg. Det er klart at det har ikke gått så lang tid. Læringskurven min har vært veldig bratt. Jeg trives veldig godt med å lede møtene for de unge.

-Jeg har flere ansvarsområder enn bare kveldsmøte. Men så må det sies at mye av tiden går jo på konkrete forberedelser for eksempel før jeg skal holde en tale og slikt.

 

[faktaboks]