Sørnett

Et måltid av is

Fornøyd ungdom som kommer til å benytte seg av istilbudet på Lund (Foto: Malin Heggebø Rolfsen)

Fornøyd ungdom som kommer til å benytte seg av istilbudet på Lund (Foto: Malin Heggebø Rolfsen)

Iskiosk-entustiast åpner stolt opp sin tredje iskiosk i Kristiansand, med den mest sentrale lokasjonen til nå. Deres motto appelerer til deres konsept med ekstra stor is; Et måltid av is.

Publisert:

- Vi tilbyr ekstra store kuleis, forteller eieren av iskiosk-konseptet Theodor Hæsta fornøyd.

Hvorfor åpnes iskiosken på Lund?


Skaperne bak kiosken har veldig tro på lokasjonen, de ønsker i hovedsak å skape litt aktivitet på Lund. Lund torv er et knutepunkt i den største sørlandsbyen, hvor isbaren lett stjeler blikkfanget med sin sterke rosa farge. Huset skiller seg ut fra de andre husene på torvet, og kan være med på å øke salget deres.

De startet å åpne iskiosk originalt på Brekkestø i 2011, hvor konseptet var at de tilbød ekstra store kuleis. Videre åpnet de en iskiosk med samme konsept på Tømmerstø i 2017.

[img234238_2RM]

Det var ikke før nå i år de ønsket å skape samme konsept med sykt store kuleis, mer sentralt i Kristiansand.

- Vi ønsket å flytte til sentrum, eller veldig nært byen. Lund er en artig og praktisk lokasjon, sier skaperen Theodor Hæsta.

[img234238_3LM]

 

Flere av ungdommene som bor like ved Lund Torv, synes kiosken har fått en ypperlig plassering.

- Det blir på et vis en fin møteplass, hvor man kan møtes over en kuleis fra kiosken på torvet og kanskje i mens man venter på bussen, sier en av ungdommene.

 

 

Sesongbaserte åpningstider

Åpningstidene er sesongbasert. Iskiosken hadde en liten føråpning på 17.mai, hvor det er planlagt å ha åpent et par helger videre i mai. De tenker å åpne iskiosken for fullt 1. juni, og holde åpent hele sommer.

Isboksen er en kjede, som eies av Theodor Hæsta. Kioskkjeden er allerede godt i gang med å spre seg i Kristiansand kommune. Iskiosken har samarbeid med Hennig Olsen, hvor det er deres is de selger i kioskene sine.

Rosa hus og høye forventninger

Eieren Theodor Hæsta forteller de malte huset i knæsj rosa fordi det var en artig farge. Han tenkte det ville hjelpe på aktiviteten med en skrikende fargen også fordi rosa er en trendy farge om dagen.

[img234238_4LM]

[img234238_5RM]

- Det var en kul og passende farge til sommer-kiosken, sier Theodor

De håper på stor pågang hele sommer, og hadde lang kø utenfor kiosken etter borgertoget på nasjonaldagen. De har troen på at mange av

 

Kristiansands innbyggere kommer innom og prøver de store kule-isene fra Hennig Olsen.

- Folk må jo komme innom og prøve vår sykt svære is, sier Theodor.