Sørnett

Et nytt bygg planlegges på Bortelid

Susanne Skeie utenfor Bortelid Mat i Åseral Kommune. Foto: Brage Akse

Susanne Skeie utenfor Bortelid Mat i Åseral Kommune. Foto: Brage Akse

Bortelid, en liten fjellbygd i Åseral kommune, har en matbutikk som har blitt en stor del av lokalsamfunnet. Bortelid Mat eies av Susanne Skeie og Helge Aabel, og de driver butikken sammen. Til våren skal byggingen av et nytt bygg starte, denne nye byggningen skal inneholde servicesenter, utleieleiligheter, kafe og en ny dagligvarehandel.

Publisert:

Etter coronapandemien var det en økning i omsetningen på Bortelid Mat, spesielt i helgene. Skeie forventer ikke en stor forskjell i år fra andre år, men hun har merket at januar i år har vært bedre enn januar i fjor for butikken. Hun mener at været spiller en stor rolle i hvordan det går for butikken.

Høytidene for butikken og skianlegget er påsken og vinterferien, men også sommerferien er veldig bra, så det er pågang alle feriene. Bortelid Mat er på 90 kvadratmeter og har rundt 900 kunder på en dag i påsken, så da er det lange køer utenfor butikken. Butikken omsetter for rundt 9 millioner kroner i året, og Skeie er fulltid i butikken året rundt, sammen med fire andre ansatte. Aabel hjelper også til i butikken i feriene.

[img243950_2LS]

-Jeg tror at folk liker seg på fjellet året rundt, men det er sant at været spiller en stor rolle i hvor mange kunder vi får, sier Skeie.

Bortelid Mat har planer om å utvide med en ny butikk og kafé. Byggingen skal begynne på våren. Butikken er i et bygg som skal fjernes, og det vil bli bygget et nytt bygg med cafe og dagligvarebutikk. Det var et ønske hos hyttefolket å fornyet bygget Bortelid Mat er i. De ønsket seg en større butikk og kafé for å ha muligheten till å ta med seg ferdig mat til hytta, sier Ruben Bortelid, Prosjektleder i Bortelid Utmarkslag SA til Lindesnes Avis. Med dette nye bygget vil Bortelid Mat ha mulighet til å få plass til flere varer, ha et større utvalg og mer varer på lager. Det nye bygget vil mer en dobles i størrelse til 200 kvadratmeter.

[img243950_3LS]

- Jeg har vært her flere ganger, og butikken er veldig fin. Vi har ingen skibakker i Danmark, så Bortelid er det nærmeste for oss, sier Christian fra Ebeltoft.

[img243950_4RS]

Skianlegget er en populær destinasjon for danske turister som ikke har skibakker eller snø hjemme. Christian og Inge fra Ebeltoft har noen gode venner som har en hytte i området som de får lov til å låne. De kjører fra Ebeltoft til Hirtshals og tar deretter båten til Kristiansand, så er de på Bortelid på to timer. Butikken Bortelid Mat er et fast stoppested på deres reise.