Sørnett

Eurovision, den store festen

ANNE HAUG skal følge med i år også Foto: Bendik Lorentzen

ANNE HAUG skal følge med i år også Foto: Bendik Lorentzen

Eurovision er kanskje ikke det den en gang var, men spenningsnivået på hvem som vinner er der fortsatt.

Publisert:

Det er knyttet stor spenning til årets utgave og i den anledning har sørnett spurt folket om hva de synes om konseptet og hvilke planer de har.

Anne Haug likte hvordan Eurovision var et mye bedre konsept før og at det ikke er det samme lengre. Haug sier selv at hun alltid har vært interessert, men følger nok litt dårligere med nå en hun selv hadde foretrukket. Det kommer av at de nye sangene ikke alltid treffer henne. Det som er positivt, er at det er så mange forskjellige kulturer så konseptet har blitt mer variert med tanke på at det er flere land som har kommet inn de siste årene. Haug er også veldig spent på hvem som tar med seg seieren i år og håper på noen innslag som treffer.

Før så var det mange favoritter som kom fra Belgia, Frankrike og England, men det var spesielt innslagene til Johnny Logan som traff hardest og fikk flest stemmer. Det er ikke alltid hun stemmer nå for tiden, men om det kommer noe som virkelig treffer så er ikke Haug vondt å be.

Når kvelden nærmer seg så har hun alltid som tradisjon satt sammen et utvalg bestående av drikke, mat og snacks. Det er også en ordning hvor de inviterte får et ark hvor de kan krysse og rangere artistene etter egen interesse.

 

[img221604_2LS]

Julian Lund Nilsen har ingen stor interesse av den kommende dagen, men det har blitt en tradisjon at han ser det. Det er på grunn av at kjæresten hans alltid følger med og ser på og synes det bare er koselig. Når det kommer til favoritter så er det ikke så mange navn og plukke mellom, men han trekker fram Alexander Rybak siden han er norsk og klarte å vinne med en god sang. I år så blir det nok bare en liten tilstelning på grunn av restriksjonene og det vil være færre folk til stede, men det kommer fortsatt til å være god mat. Han sier selv at han ikke har noe behov for å stemme.

Sondre Eftedal kommer ikke til å se på fordi det ikke er like spennende som da han var barn og han viste heller ikke at finalen var nå snart. Det er også en tradisjon som har forsvunnet siden han nå har flyttet for seg selv og det var da han bodde hos foreldrene sine det var en tradisjon og se på og stemme. Om det skulle være en favoritt så må det bli Lordi på grunn av de morsomme kostymene. Om det ikke er noe annet som skjer så kan det være at Eurovision kommer til å stå på, men han kan fint gjøre noe annet den dagen uten å få dårlig samvittighet.

Den 22. mai går den store finalen i Eurovision av stabelen, men før det skal det være to semifinaler tirsdag 18. mai og torsdag 20. mai.