Sørnett

-For studenter tenker jeg at det beste vi kan gjøre er å hjelpe hverandre

Nicolai Drange (19) student, Foto: privat

Nicolai Drange (19) student, Foto: privat

Studiene har blitt litt vanskeligere for studenter under denne perioden, men allikevel hjelper det med at noen blir mer fokusert og aktiv.

Publisert:

Studenter har vært en av de som har blitt rammet av coronapandemien. Studiene har endret seg mye og blir fullført gjennom nett.

- For meg som student har corona situasjonen ødelagt en del. På skolen min jobber vi veldig mye i gruppeoppgaver. Da campus stengte så ble alle møter endret til zoom og det ble mye vanskeligere å ha gruppeoppgaver og presentasjoner. Samtidig har jeg klart å være mer aktiv og fokusert mer på studiene. Sier Nicolai Drange.

Det har vært vanskeligere å ha studiet på nett enn det vanlige fysiske. Professorer har prøvd å gjøre det litt enklere for studentene og mener at zoom har funker meget bra.

- Jeg har takla det meget bra. All undervisningen og eksamener har vært gjennom zoom møter. Dette har funket utmerket. At de har godt digitalt utstyr, at de bruker tida de skulle vært på campus til å jobbe med studiene og de tar kontakt når de trenger tilbakemeldinger. Forteller en professor fra Universitet i Sør-Øst Norge.

- For studenter tenker jeg at det beste vi kan gjøre er å holde kontakten og hjelpe hverandre. Nå som biblioteker og campus er stengt er det fint om folk deler pensumbøker og annet. Avslutter Nicolai.