Sørnett

Fornøyde med årets innsats

På bildet: Glenn Øverland henter søppel i Bertesbukta

På bildet: Glenn Øverland henter søppel i Bertesbukta

På Strandryddedagen i år ble det ryddet mer søppel enn tidligere, i tillegg var det flere som var med på å rydde strendene for søppel. Avfall Sør har hentet søppel på 16 strender i Kristiansand.

Publisert:

Interessen for aksjonen har helt klart økt. Lars Pedersen, kommunikasjonssjef i Avfall Sør, sier de i år plukket opp 50 sekker på strendene i området, men dette er bare noe av det som ble samlet inn. Avfall Sør annonserte at de delte ut gratis søppleposer og informerte om når og hvor de kom til å plukke opp søppel mandag 12. mai.

Strandryddedagen ble arrangert 9. mai i regi av Hold Norge Rent. De utfordrer befolkningen hvert år til å plukke søppel langs strendene i Norge. I Kristiansand deltok frivillige, foreninger, lag, skoler og barnehager. Nytt i år er at By- og samfunnsenheten i Kristiansand Kommune inviterte 20 skoler og barnehager til å delta. En av dem som deltok var Kuholmen Barnehage. De tjuvstartet 4. mai, og da med selveste varaordføreren, Jørgen Kristiansen, på besøk.

Nå skal søppelen brukes til en kunstnerisk handling i regi av prosjektgruppa Kunstitusjon. De skal samle søppelet i Kristiansand Kunsthall 23.-30. mai. Dit er både voksne og barn invitert til workshop.

[img126834_2LM]