Sørnett

Start feiet over Sogndal- Braut Brunes skåret hattrick

Braut Brunes (t.h.) gratuleres av lagkameratene etter 2-0 skåringen. Foto: Åsmund Clausen

Søndag jaktet Start sin tredje strake seier på Sør-Arena i vårsola, noe de ikke hadde gjort siden 2019. Det ville Jonatan Braut Brunes gjøre noe med.

Publisert:

-Ni mål på seks kamper er noe jeg hadde drømt om, men kanskje ikke forventet det. Nå har jeg komt inn i flyten og har mange gode medspillere på laget. Da er det lett å skåre mål, smiler Braut Brunes.

Hjemmelaget fikk en drømmestart allerede etter tre minutter. Kristoffer Tønnessen mottok ballen på sekstenmeteren og banket ballen i lengste kryss.

Jonatan Braut Brunes doblet ledelsen på hodet, og sørget for at Start kunne gå til pause med en 2-0 ledelse.

[img233619_2RS]

Også i andre omgang overbeviste Start, og kjørte over Sogndal. De ga seg ikke før det stod hele 5-1, etter to mål av Braut Brunes og ett av Ndong.

-Jeg er så klart imponert når du vinner 5-1 mot et lag som startet sesongen bra. Det er kanskje litt dumt å si det når vi vinner 5-1, men jeg føler oppriktig vi har en del å gå på, sier Jonatan Braut Brunes til Sørnett etter kampen.

Også Start-trener Sindre Tjelmeland var fornøyd med det laget hans viste foran nærmere 6000 tilskuere, men synes ikke prestasjonen var perfekt.

-Vi er bedre enn i fjor, men vi har fortsatt mye å jobbe med, konstaterer han.

[img233619_3RM]

Braut Brunes, som kom til Start i vinter, ruver alene på toppskårerlisten, med over dobbelt så mange mål som nummer to.

Har du satt deg et mål på hvor mange mål du vil skåre i år?