Sørnett

Fremtiden ser mer stabil ut enn det den gjorde!

Bildet forklarer de forskjellige støttene til de forskjellige kulturforeninger.        Skjermbilde hentet fra Statsbudsjettet.

Bildet forklarer de forskjellige støttene til de forskjellige kulturforeninger. Skjermbilde hentet fra Statsbudsjettet.

Det hele startet med 2 personer bak kulissene og i dag har de utvidet dette til 11 ansatte hos dem! Noen er på engasjement stilling og andre er bare stipendiater som får dette sponset av andre steder. Fargespill startet i 2003, men blir ikke en stiftelse før 2010. Frem til dette tidspunktet har de fått pengegaver fra forskjellige steder i kommunen. I 2013 blir Fargespill Bergen en del av statsbudsjettet og der får de hvert år 1. million kroner!

Publisert:

 

Åpning av nytt kontor i Oslo

I midten av 2017 åpner Fargespill Bergen et nytt kontor i Oslo og for å få til et samarbeid med Oslo ansetter de 5 stykker der det er en daglig leder for kontoret og 4 stykk i et kunstnerisk team.

Dette medfører til større utgifter og mer behov for penger, men dette skal en ikke se så langt bort mot fordi Fargespill får mange flere støttespillere og partnere som vil være med på å støtte stiftelsen Fargespill.

Vi i Sørnett sendte mail til daglig leder Kjersti Berge i Fargespill Bergen og stilte henne ett par spørsmål knyttet til regnskapet for 2017 og 2018 om hvorfor det var så store endringer i tallene der.
Hun svarte oss tilbake på mailen og sa at dette skyldes i økte personal- og andre driftskostnader knyttet til etableringen i Oslo og etableringen i Oslo var en investering som ville kunne gi mer offentlig støtte og andre inntekter på sikt. Kjersti Berge skriver videre til oss at det var forventet og bevisst valg å satse i Oslo selv om dette ville gi negative resultater på kort sikt. Hun legger til at satsingen i Oslo ikke var "nødvendig", men heller ønskelig. Satsingen var heller ikke økonomisk motivert i utgangspunktet.

[img214670_2LM]

 

Hvordan ser de kommende årene ut for dere?

Fra 2017-2020 kommer Fargespill Bergen til å få Ca. 3.millioner kroner i fra Statsbudsjettet og samtidig som økte billett- og honorarinntekter samt økte private tilskudd skal være med å stabilisere på økonomien.

Vi sporte også Kjersti Berge om hvilket tiltak de hadde tatt for å unngå underskudd i de kommende årene og da svarte hun "Gode prosjekt- og økonomistyring og en fleksibel organisasjon som så mulig kan tilpasses aktivitetsnivået er nøkkelfaktor. Fargespill sitt omdømme og organisasjonens evne til å skaffe både offentlig og private sponsorer er grunnlaget for å skape positiv drift".
På nettsiden til Fargespill Bergen kan en få innsyn i regnskapstallene og der kan man se at tallene fra 2018 til 2019 har hatt ganske store endringer, nesten som om Kjersti Berge kunne forutse dette.

[img214670_3LM]

Mange nye partnere i løpet av de siste årene

I de siste årene har flere og flere støttet fargespill med midler til å utføre arbeidet de gjør, de er med på integrering og inkludering av de nye landsmenn og samtidig som de får vist frem Norsk musikk med blanding av utenlandsk musikk.
De nye aktørene i de siste årene er IMDi, OBOS og mange flere.
Her er alle partnerene som støtter Fargespill med gaver.

[img214670_4LM]

[faktaboks]