Sørnett

Frivillighetsprisen 2021

Talal Omar Haidar på scenen under utdelingen av frivillighetspris. Bilde privat

Talal Omar Haidar på scenen under utdelingen av frivillighetspris. Bilde privat

Hver lørdagsnatt siden 2018 har Talal Omar Haidar vært ute i Kristiansand sentrum sammen med natteravn, men tok initiativ til nattevandring i byen etter tragedien med dobbeltdrapene som skjedde på Lund for fem år siden.

Publisert:

 

"Det er veldig gledelig at muslimenes innsats endelig også får en anerkjennelse fordi vi gjør også veldig mye i samfunnet". Sier Akmal Ali leder for Muslimsk Union i Agder.

[img227691_2LM]

Lederen for muslimsk union i Agder Akmal Ali er stolt over å si at de har en vinner på sin side og sier at det er med glede å si til folk at endelig er vi anerkjent i samfunnet for arbeidet vi har lagt i å jobbe med ungdommer til dags.

 

 

 

 

Arbeid med ungdommer med minoritetsbakgrunn
"Vi har mange programmer for integrering spesielt for de kommende minoritetene og hvordan de skal leve i det norske hverdagslivet." Sier Talal Omar Haidar.
Talal Omar Haidar har jobbet i mange år med minoritets ungdommer og forteller Sørnett at han er engasjert i samfunnets oppgaver og tar sitt ansvar og lever som en god norsk muslim.
Ungdommene med minoritetsbakgrunn blir fortalt om utfordringene de kan møte på som norske muslimer og hvordan de skal løse dem på en fin måte og hvordan den norske hverdags praktiske livet er. Han sier også at han ikke ser noe forskjell på "ole" og "Muhammed".

Prisvinneren har hatt stor rolle for opprettelsen av Forum for integrering og dialog Agder (Fida). Han har også engasjert seg sterkt i barne- og ungdomsarbeid blant minoritetsbefolkningen i Kristiansand over mange år.
Han forteller at de jobber målrettet mot de mest utsatte og vanskeligstilte ungdommene. Det handler mye om å engasjere dem i aktiviteter som fisketurer, teltturer, dyreparken, klatreparker og lignende.

-Hvorfor er du frivillig, spurte konferansier Emma Lunden.

Hvor skal jeg begynne.... Når profeten Muhammad blir spurt hvilken type mennesker han liker mest, er det de som hjelper andre mennesker. Det er en del av troen, og de verdier jeg vil formidle til mine barn. Det gir en enorm følelse når du har hjulpet en ungdom, og du treffer ham etter hvert. Han ser deg i øynene, og du kjenner varmen. Det er en enorm motivasjon du får tilbake, svarte Talal Omar Haidar.

Fædrelandsvennen var først ute med å omtale saken.
https://www.fvn.no/nyheter/lokalt/i/7dyqno/de-trenger-et-klapp-paa-skuldra

[faktaboks]