Sørnett

Ganske stille på Spicheren i korona-tiden.

Resepsjonist Hans Just ved Spicheren kan ønske velkommen inntil 50 personer om gangen. Foto: Sørnett.

Resepsjonist Hans Just ved Spicheren kan ønske velkommen inntil 50 personer om gangen. Foto: Sørnett.

Covid-19-pandemien har påvirket oss alle. - Det er ganske stille nå, sier resepsjonist Hans Just ved Spicheren treningssenter.

Publisert:

- På begynnelsen av pandemien hadde vi tre måneder lockdown hvor Spicheren var stengt. Under nedstengningen, fikk vi hjelp fra staten. Alle som har fast stilling og jobber 100 prosent, får støtte av staten på grunn av pandemien når de ikke har arbeid, forteller Just som har jobbet på Spicheren i halvannet år.

Vanligvis er begynnelsen av året en travel tid på Spicheren. Det er mange nye studenter som skal ha nye kontrakter og komme i gang med trening.

- I år er det ganske stille. Nå lager vi mye mat til kundene våre. Vi har måttet begrense antall medlemmer vi har i bygget til enhver tid for å begrense smitte. Vi har jo for eksempel kun 50 personer i helsestudio. Vi har ikke lenger prøvetimer for vi må gi plass til medlemmene våre. Vi må ikke ha maske på, men kundene våre må vaske maskinene før og etter bruk. Det er ikke behov for maske fordi vi holder så bra avstand her på Spicheren fra før, og så er det ikke lov å trene sammen på samme apparat, forteller Just.

Han går på jobb som vanlig. Det eneste han gjør annerledes, er at på morgenen vasker han alt de bruker, for eksempel PC, skjermer, mus og iPad, med antibac.

- Det har også blitt annerledes når det kommer til å spise lunsj. Vi må holde avstand, vi skal ikke ta på hverandre, og vi prøver å ikke ha så stor felleslunsj når vi spiser, forteller resepsjonisten.

Han er opptatt av at folk skal holde god avstand til hverandre, følge og respektere reglene de har nå slik at Spicheren fortsatt kan holde åpent.

[faktaboks]