Sørnett

Godt tilbud med dårlig tema

Redaktøren for avisgruppa Jayja Seljestad (15) hjelper sine to medarbeidere Kjersti Anne Jensen (11) og Julia Kubica (11) med arbeidet. FOTO: Linn Løkken

Redaktøren for avisgruppa Jayja Seljestad (15) hjelper sine to medarbeidere Kjersti Anne Jensen (11) og Julia Kubica (11) med arbeidet. FOTO: Linn Løkken

Det er full aktivitet både hos avisredaksjonen og sirkusgruppa. Et klønete tema for en barnefestival setter heldigvis ingen stopper for kreativiteten og fantasien blant barna.

Publisert:

Utrolig stolt
15 år gamle Jayja Seljestad er veileder for avisgruppen ved "Verden er vår". Hun forteller om en effektiv og dyktig redaksjon bestående av tre jenter og en gutt
- Jeg er imponert, de er jo rundt ti-elleve år, men skriver som om de er femten! sier Seljestad.
Selv om det var litt færre påmeldte til hennes ansvarsgruppe enn hun hadde håpet på, klager hun ikke
- Det har nesten vært en fordel, for vi har kunnet gi dem bedre oppfølging nå som de er så få, og de som er her jobber svært effektivt, forteller Seljestad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tenke utenfor boksen
"Kreativ problemløsning" var et tema som skulle vise seg å være for lite konkret til at barna forstår meningen med det. Likevel sier Seljestad at hennes redaksjon har gjort et godt forsøk på å finne ut hva det innebærer
- Ved hjelp av tankekart har vi kommet frem til at det betyr å våge å tenke nytt og annerledes. Det å tørre å ha egne meninger og tenke litt utenfor boksen. Vi har blant annet brukt denne tankemåten når vi har laget "fem på gata", intervjuet politikere og så videre, forteller Seljestad.

 Flott høstferietilbud
Julia Kubica (11) sitter og jobber intenst med en artikkel som skal bli ferdig for publiseringen på torsdag. Hun gleder seg til å vise frem hva hun har laget til foreldrene sine, og å se den på trykk i festivalens egen avis.

[img22475_2RM]

- Selv om det er høstferie, istedenfor å sitte hjemme og kjede seg, er det gøy å være her, sier Kubica.
Hun ser heller ikke bort ifra å bli journalist i fremtiden, for hun har funnet ut at avisskriving er noe hun virkelig liker.
Når det gjelder årets tema er hun ikke så opptatt av hva det innebærer, men forteller at de snakket om det ved oppstarten av uken.

"Neei..."
På sirkusgruppa er det mer usikkerhet blant barna om hva "kreativ problemløsning" betyr. De to eneste jentene der, Amalie Skajaa (13) og Sarah Helene Brøvig (13), synes det er moro å møte nye mennesker og øve på enhjulssykkel. Men årets tema har de ikke så mange meninger om
- Jeg vet ikke helt, nøler Brøvig. 
Venninnen hennes stemmer i
- Vi har snakket om det, og kom frem til at det var litt forskjellig... Men om vi gjør noe spesielt med det, det vet jeg ikke, svarer Skajaa.

[img22475_3LM]

De er ikke alene om å være usikre på hva det innebærer, Mohammed tenker heller ikke noe over temaet
- Neeei..., svarer han.

Tar grep
"Verden er vår" sine veiledere er klar over problemet med årets tema og vil ta det i betraktning til neste gang. De satser på at arrangementet vil fortsette å være et populært tilbud for barn i Kristiansand mellom 10 og 18 år i flere år fremover.