Sørnett

Håndverkeren tatt for brudd på alkoholforskriften

Utestedet Håndverkeren. Foto: June Sagedal.

Utestedet Håndverkeren. Foto: June Sagedal.

I et dokument som Sørnett har fått innsyn i, fremkommer det at utestedet Håndverkeren har blitt tatt for brudd på alkoholforskriften § 4-2 og 4-4.

Publisert:

I underetasjen på Håndverkeren ble det fredag 27.januar utført en tilfeldig skjenkekontroll. Kontrollørene observerte at flere av gjestene fremstod som overstadig beruset, og valgte derfor å ha dem under observasjon en stund for å få et overblikk. Under observasjonen tilkom det flere gjester, og det ble stadig tydeligere at alkoholnivået var i overkant.

Flere av gjestene hadde usammenhengende tale og slet med å holde seg våkne. Det ble også knuffing og småslossing på utestedet.

Bruddene gjelder servering til overstadig berusede personer og at gjester har hatt med seg alkohol ut fra utestedet. Ansvarlig på jobb denne kvelden hentet tilbake alkoholen fra gjestene, og ved hjelp av sikkerhetsvaktene ble gjestene fjernet fra stedet.

Sørnett har vært i kontakt med daglig leder og medeier Erik Wikstøl. Han forteller at de har fått fem prikker som straff på deres skjenkebevilling, og at de legger seg helt flate.
- Vi har drevet et av byens mest populære og best besøkte utesteder i snart 10 år, med mange skjenkekontroller og rapporter bak oss, stort sett uten en eneste skramme av denne typen. Men 27.januar i år var vi rett og slett ikke gode nok.

Wikstøl sier videre at denne hendelsen er tatt grundig opp med ansatte og lederne.
-Vi ønsker at Håndverkeren skal være et mer voksent og roligere utested enn mange andre plasser i byen, men det er ingen tvil om at vi mistet kontrollen og tabbet oss ut denne kvelden.

Wikstøl forsikrer om at de nå har et forsterket fokus og fornyet opplæring av viktigheten rundt dette. De har også endret litt i rollefordelingen/ansvarsområdene på fredager og lørdager.
-Hovmester er heretter utelukkende i en fri rolle for primært å kunne styre gjestestrøm, men også ha ekstra tid til å passe på at andre servitører/verter i tillegg har kontroll på sine området. Vi mener dette vil bidra til at slike overtredelser ikke skjer igjen, avslutter Wikstøl til Sørnett.

[faktaboks]