Sørnett

Helsedirektoratet vurderer skolesituasjonen

Ny informasjon i tilknytning til barnehager og skoler ble sluppet ut i går.

Publisert:

I går kom helsedirektoratet sammen med Utdanningsdirektoratet og Folkehelseinstituttet ut med ny informasjon for smittevern i barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skole.

For barnehager har det kommet ut anbefalinger om rengjøring av utendørs leker. Det er også anbefalt å ha bedre organisering mellom trinnene/barnehagegruppene. Til slutt nevnes det at rengjøring av innendørs leker samt å ikke bruke vikarer burde fortsette.

På barneskolene er det anbefalt å forbedre organisasjonen av trinnene og eventuelt vurdere å regulere størrelsen på klassene. Her er det også lagt inn anbefalinger om rengjøring av utendørs leker, i tillegg til å fortsette å være forsiktige i bruken av biblioteker samt bruken av vikarer. Til slutt råder de om at barneskolene skal gå inn for oppstart.

For ungdomskoler og videregående skole er det lagt inn anbefalinger om kontaktreduserende tiltak. De melder at dersom avstand på minst en meter kan overholdes i alle situasjoner, så er ikke størrelsen på gruppen like kritisk som for mindre barn. Til slutt anbefaler de igjen at det fortsettes med varsomhet i tilknytting til bruken av biblioteker og vikarer.

Rapporten kan du finne her: https://www.fhi.no/nyheter/2020/reviderte-veiledere-for-smittevern-i-barnehager-barneskoler-og-ungdomskolen/