Sørnett

Innrømmer overfall

De daværende 17-åringene skal ved gjentatte ganger ha påført fornærmede spark og slag.

Publisert:

Guttene, som i dag er 17 og 18 år gamle er siktet etter straffelovens paragraf 229, som blant annet innebærer å ha skadet en annen på legeme eller helbred. Hendelsen skal ha funnet sted på Sjøsanden i Mandal natt til 17.mai. De to tiltalte skal uprovosert ha slått og sparket fornærmede i saken opptil flere ganger i hode og mageregion.

- Ute etter adrenalin

Den ene av til tiltale fortalte da han ble bedt om å forklare situasjonen i forkant av hendelsesforløpet, at det var mange som sloss denne kvelden, og at guttene var ute etter å ha det litt gøy. Aktor ba han fordype dette, og forklare om det å slå ned og sparke en uskyldig person er å ha det gøy. Tiltalte svarte så med at det ikke nødvendigvis var gøy, men at det å slå andre ga et adrenalinkick.

Sykemeldt i fem måneder

Fornærmede har i tiden etter hendelsen vært 100% sykemeldt. Han har slitt med hode- og ryggsmerter og har også fått diagnosen posttraumatisk stresslidelse. Etter det første slaget husker han ingenting og kan heller ikke huske at han har sett noen av guttene før. Han er nå på aktiv sykemelding, og sier at han kan jobbe opptil en time om dagen, men at dette også har bydd på problemer. I tillegg til erstatning for tapt arbeid og jobb i forbindelse med eget hjem, krever han oppreisning på 150.000 kroner.

-Fortjener den straffen vi får

Den yngste av de tiltalte la seg helt flat og beklaget hendelsen overfor fornærmede. Han sa at begge to var sterkt beruset og ikke kun husker deler av hendelsen. At det var en natteravn de gikk løs på var de ikke vitende om på tidspunktet, og at de aldri ville ”valgt ut” akkurat denne personen om de var klar over dette. Han har tidligere avgitt falsk forklaring til politiet, og sier at de to ved en senere anledning ble enige om å legge alle kortene på bordet. Straffen de to nå får er fullt fortjent ifølge den ene tiltalte.

Det er enda uvisst når dommen blir avsagt.