Sørnett

Kløvertun Rehabiliteringssenter i streik

STREIK: Kløvertun rehabiliteringssenter er en av stedene i Kristiansand kommune som kan bli tatt ut i streik. FOTO: Ida Louise Johansen

STREIK: Kløvertun rehabiliteringssenter er en av stedene i Kristiansand kommune som kan bli tatt ut i streik. FOTO: Ida Louise Johansen

En streik for rehabiliteringssenteret på Kløvertun kan gå ut over liv og helse for pasientene.

Publisert:

På Kløvertun Rehabiliteringssenter jobber noen av de 974 ansatte som blir tatt ut i streik fra Kristiansand Kommune fredag morgen. Fagforbundet tar ut 414 av sine organsierte, mens Unio tar ut 560.

Redusert tilbud

For Kløvertun Rehabiliteringssenter, som er en døgnrehabiliteringsavdeling, har det stor betydning om streiken går over flere døgn - eller i verste fall uker og måneder. De har sykepleiere, hjelpepleiere, ergoterapeuter og fysioterapeuter som kan gå ut i streik fra i morgen av, og det vil merkes for pasientene.

- Tilbudet vil bli redusert innen behandling, opptrening og hjelpemidler til pasienter, og det vil bli lengre ventetid på tjenester som er nødvendige for at pasientene skal fungere i hverdagen, opplyser en av de som jobber der.

De to Sørnett prater med er en av de som vil bli tatt ut i streik, og kan dermed bare uttale seg på generell basis på vegne av avdelingen, og kan ikke bli navngitt.

Liv og helse

Varer streiken kun en dag, skal de klare seg fint, men blir den langvarig kan det gå ut over liv og helse til pasientene.
- Om vi begynner å frykte for liv og helse til pasientene, kan vi søke om disposisjon slik at de streikende kan ta seg av pasientene som trenger helt nødvendig hjelp. Dette er opp til streikelederne å bestemme, forteller en annen ansatt.