Sørnett

Kommentar: Aktiviteter gir økt trivsel

Sosiale aktivteter på skolen kan øke elevers motivasjon for å komme på skolen.

Publisert:

I går skrev Sørnett om sosiale aktiviteter som gir økt trivsel i skolen. Flere og flere skoler satser nettopp på sosiale aktiviteter. Både i friminuttene og noen hele dager. Disse dagene blir lagt opp forskjellig fra den vanlig og kanskje litt grå skolehverdagen.

Flere elevrådsledere i Kristiansand, legger vekt på økt sosial aktivitet på skolen i sitt arbeid. Dette viser hvor viktig sosiale aktiviteter i skolen er for elevene. Det er urovekkende at elever ikke orker å komme på skolen, både i ungdomsskolen og i den videregående skolen. Mange elever kan havne utenfor samfunnet.

Jeg husker selv da jeg gikk på ungdomsskolen. Allerede da hadde vi både skidag, aktivitetsdag og klasseturneringer i friminuttene. Klasseturneringene var for veldig mange dagens høydepunkt, både for deltakere og ivrige tilskuere. Spesielt finalekampen mot lærerens lag trakk nesten samtlige elever på skolen. Alle vil vel se lærerne bli knust i en eller annen idrett av elevene.

Jeg synes det er meget positivt at både elevråd og skolene selv, jobber aktivt med å forbedre sitt tilbud av sosiale aktivteter. Motivasjon og trivsel er vesentlige faktorer for å dyrke frem elever, som i fremtiden kan bidra i samfunnet med sine kunnskaper og egenskaper. Noen vil dessverre alltid falle utenfor. Det er nærmest umulig å lage et system som vil fange opp alle. Sosiale aktiviteter kan allikevel føre utstøtte elever nærmere en vanlig "status" i klassen. På en aktivitetsdag får de kanskje sjansen til å vise ferdigheter og kunnskaper som de tidligere ikke har fått vist, noe som kan føre til mer aksept.

Det er bra, som for eksempel Grim Ungdomsskole gjør. De prøver og øke statusen til de teoristerke elevene - de som er skoleflinke. Jeg mener dette kan motivere andre elever til å gjøre skolearbeidet sitt. Det kan skape respekt og aksept for de skoleflinke elevene.

Hva mener du kan bidra til økt trivsel og motivasjon i skolen?