Sørnett

30 år som bøssebærer og organisator

Selmar Johan Larsen håper på stor oppslutning under årets TV-aksjon. FOTO: Tina Halvorsrød

Selmar Johan Larsen håper på stor oppslutning under årets TV-aksjon. FOTO: Tina Halvorsrød

Selmar Johan Larsen (85) har fungert som organisator for bøssebærere i Oddernes-området i 30 år. Et arbeid som Larsen selv sier er inspirerende. Det er i år innført strengere regler rundt offentliggjøringen av bøssene. Dette for å unngå falske bøssebærere.

Publisert:

-Det skal jo litt til å kopiere de bøssene og det er ingen som ser bøssene før søndag, sier Larsen.

Dette er ett av tiltakene som er satt inn for å bekjempe bruken av falske bøsser. Det har til nå ikke vært et stort problem i Kristiansand, men Larsen mener det er synd at det skjer i det hele tatt.

-Mine tanker omkring det er jo veldig nedslående. Her samler man inn til gode formål og så skal folk benytte seg av det. Det er jo svindel. Heldigvis er det ikke så mye av det, og det blir oppdaget.

Høye forventinger og giverglede

Forventningene til TV-aksjonen er høye, og innsamlingsformålet har Larsen ingenting å si på.

- Årets TV- aksjon er så god som den kan bli. Det er en vi forventer blir veldig vellykket, sier Larsen.

Han er en av tre som organiserer TV-aksjonens bøssebærere i Oddernes-området.

Larsen har opplevd kristiansanderes giverglede under tidligere TV-aksjoner, ett år var de oppe i 282.000 kroner samlet inn fra sine soner.

- Vi er vant til å være positive og til å hjelpe der det er nød. TV – aksjonene går jo under den kategorien, og det er noe som appellerer til folk her nede. Jeg håper vi skal ligge på rundt 280.000 i år, sier Larsen.

På søndag skal han dele ut bøsser og sørge for at alle sonene som er under Oddernes kirke sitt ansvar blir dekket. Her ser det ut til at det meste er under kontroll.

-I Oddernes har vi nok bøssebærere det har jeg sørget for. Vi skal jo kunne dekke alle hus.
Jeg har samlet en liste med 74 personer fra menigheten som jeg ringer til for å fylle opp ledige plasser. Så det har vi veldig godt kontroll på.

Usikker på hvem som overtar

At han har holdt ut med dette arbeidet i 30 år er av den enkle grunn at han synes det har vært inspirerende.

- Jeg har en viss tålmodighet til å organisere tingene, og jeg er ikke så sikker på om det er så mange som har lyst å overta etter meg, legger han til lattermildt.