Sørnett

5-årig tatovør

Selma (5 1/2) i full gang med å tegne sin egen tatovering

Selma (5 1/2) i full gang med å tegne sin egen tatovering

Publisert:

 

Selma (5 ½) fra Oslo, er en av mange barn som har besøkt Sørlandet Kunstmuseum denne høstferien. Sammen med farmor, dro hun på tatoveringsverkstedet som er opprettet i museumet, for å designe sin helt egen tatovering.

-  Jeg er ikke redd for å ta tatovering, for jeg liker så godt å tegne, forteller Selma, som er godt i gang med sin rose-tatovering.

Ved siden av sitter farmor Eva, og følger spent med.

- Det er godt det ikke er på ekte, sier farmor med et smil.

[img22737_2RS]

 Når tatoveringen er klar til å bli klistret på armen, ser Selma en annen veg, og kniper igjen øyene i frykt for at det skal gjøre like vondt som hun har hørt at en tatovering skal gjøre. Det var kanskje litt skummelt allikevel..

 

 

Bruke ferien til noe annerledes

I høstferien har verkstedet vært åpent hver dag mellom klokken 11 og 17. Tilbudet skal være med på å få barna til å bruke høstferien sin til noe litt annerledes.

[img22737_3RM]

- Vi er opptatt av at barn og unge skal få oppleve Kunstmuseet på forskjellige måter, og derfor vil vi lage mange ulike tilbud til de som ikke har opplevd museet tidligere, sier Tonje Røyseth Jørgensen, vikaransvarlig for tatoveringsverkstedet.

Flittig besøkt

Tatoveringsverkstedet er rigget opp i forbindelse med utstillingen “Paths Beyond Ego” av Marit Følstad, og Ole Jørgen Ness.

- Målet er å få frem følelsen av å bli dekorert, og hva som skjer når man tegner på sin egen kropp, sier Røyseth Jørgensen.  

Dette arrangementet har ifølge Røyseth Jørgensen vært flittig besøkt av unge som har vist seg fornøyd med tilbudet, og man skal ikke se bort i fra at et tatoveringsverksted blir opprettet flere ganger.

Stolt, og ny-tatovert

Tatoveringsprosedyren nærmer seg slutten, og Selma slapper litt mer av.

-  Dette blir så fint! sier farmor Eva til barnebarnet med beroligende stemme, og vips, så var tatoveringen på, og Selma ser stolt ned på den flunkende nye rosen som skinner på armen hennes.

[img22737_4RM]

Selma er fornøyd med resultatet, og kan glede seg til å vise frem sin nye tatovering til mamma og pappa hjemme i Oslo