Sørnett

Amatører fremførte med glans

Viggo Venn (22) har i to dager deltatt på et intensiv standup-kurs. Nå skal det hele avsluttes med et standup-show, og Venn er nervøs. (Foto: Linn Johansen)

Viggo Venn (22) har i to dager deltatt på et intensiv standup-kurs. Nå skal det hele avsluttes med et standup-show, og Venn er nervøs. (Foto: Linn Johansen)

- Det gikk over all forventning, sier Viggo Venn (22). Etter et intensiv uke var det et fullsatt Pir6 som møtte han og de åtte andre standup-amatørene i går.

Publisert:

Nervøsiteten kan både ses og luktes når det nærmer seg generalprøve for de åtte studentene som har deltatt på Christer Torjussens intensive standup-kurs denne uken.

- Nervene er til stede, i aller høyeste grad, sier Venn.

I forkant avshowet sitter han og de andre deltakerne nede i kjelleren på Pir6 og leser over kveldens manus. I bakgrunnen høres buldringen fra de 159 spente publikummerne.

- Det skal mye til for at dette skal gå gærent, mener kursleder Christer Torjussen.

Han er svært fornøyd med alle deltakernes materiale, og har dermed stor tro på at kvelden blir en suksess.

Snart skal deltakerne opp på scenen, og for mange blir det aller første gang. Venn er den mest erfarne, da han har gjort dette fire ganger tidligere. Nervene er likevel i høyspenn.

- Men jeg gleder meg. Det blir nok bra, tror han.

[img49815_2LM]

Klar for opptreden

På noen strakser forvandler Pir6 seg fra å være en veltemperert pub til å bli en sauna fylt med lukten av øl, nervøsitet og svette. Til stor applaus stiller Torjussen opp i kjent positur på scenen og trimmer magemusklene til de oppmøtte. Han henter frem latteren hos publikummerne med vitsing om kropp, Nord-Norge, alkoholiserte menn, menstruerende kvinner og alt annet som måtte passe innimellom.

- Og dere, nå håper jeg dere er klare for å møte de fantastiske kursdeltakerne, sier Torjussen, og blir igjen møtt med skriking og stor applaus.

- Ta vel imot - Mathias Storm Michelsen!

En skulle tro at det å være først er det mest nervepirrende. Med Storm Michelsen holder tilsynelatende helt uten problemer latteren gående ved å fortelle om sin største drøm i livet: Nemlig det å bli pensjonist. Helst litt før folk flest.

Mellom hver deltaker går Torjussen på scenen og utfyller sin rolle som konferansier, til stor fornøyelse for de oppmøtte.

Snart er det Viggo Venn sin tur.

[img49815_3LM]

- Og moren min dere, hun stilte seg i i profil for å spørre om jeg kunne ta et bilde. Hun hadde nemlig hørt at hun måtte ha et profilbilde på Facebook, sier han, og vitsene møter stor suksess i salen.

- Det er det som er så spesielt med studenter, sier Torjussen i ettertid.

- De er så flinke til å støtte hverandre. Og de har en viss peiling på når de skal le.

Med en stor selvsikkerhet, sikkert som et resultat av god oppslutning, avslutter Venn sitt show med å synge bursdagssangen for kjæresten.

- Hun ville egentlig ikke ha noe oppmerksomhet, men jeg måtte bare. Håper ikke du blir sur nå. Takk for meg, sier han og løper ned fra scenen.

[img49815_4LM]

Fornøyde publikummere

Det går over all forventning med samtlige av de åtte kursdeltakerne. Til tross for noen pinlige stillheter og klamme øyeblikk er det ingen tvil om at publikummerne forlater Pir6 med et smil om munnen og nok humoristisk materiale til å humre utover natten.

- Jeg er så fornøyd. De var kjempeflinke, hele gjengen, avslutter Torjussen stolt.