Sørnett

Årets første Filosofikafé

Arkivfoto fra fjorårets filosofikafé Foto: Kristiansand filosofikafé

Arkivfoto fra fjorårets filosofikafé Foto: Kristiansand filosofikafé

Friheten står på spill når filosofikafeen samles til årets første møte i 2013

Publisert:

Det er sjelden ledige stoler når Filosofikafeen finner sted på Kick tre ganger i semesteret. Det har vært flere hundre mennesker innom Kafeen de siste årene, og ingenting tyder på at det vil bli færre i år. Her kan man fylle kopp og kropp med noe godt å drikke. Og samtidig bli opplyst og reflektere over livets mange mysterier.

 

Årets første

Den første kafeen i år er onsdag 30. Januar og Professor i filosofi Lars H. Svendsen introduserer temaet; ”hva er frihet,

- Frihet kan synes å være noe av det mest selvfølgelige som finnes fordi friheten er så grunnleggende for hva det overhodet er å være menneske, for hva som skiller oss fra alle andre dyr, uttaler Svendsen på nettsiden.

 

Programmet begynner 1930, men dørene åpner allerede 1830, og da er det lurt å være der om du ønsker plass. Prislappen for inngang er på 100 kroner og 50 kroner for student/honør. Så om du ønsker å belyse ditt sinn og reflektere over livets allsidige karakter er Kick stedet å være på onsdag.

Hvorfor så populært?

Grunnen til at det har vært en så stor suksess er grunnet flere faktorer forteller Alf Kjetil Igland komiteleder for filosofikafeen.

- Vi tar opp temaer folk er interessert i, ting som stikker litt dypere, som omfatter livet deres. Folk vet at det alltid er flinke foredragsholdere og at vi har faste rammer på det som skjer.

 

Kafeen er kjent over hele landet og har blitt omtalt av både Aftenposten og Morgenbladet.

- Så vidt jeg vet er vi Norges største av vårt slag, og vi har blitt anerkjent på nasjonalt nivå i løpet av de 10 årene vi har holdt på, sier Igland.

 

Publikum består av alle mulige mennesker, unge som gamle, uutdannet og med høy utdanning, Igland understreker at det er høyt under taket og plass til alle.

- Vi forventer like mye folk som i fjor, så det er bare å holde av siste onsdagen i måneden gjennom hele 2013 forteller en engasjert Igland som gleder seg til et nytt år på Kick.

- Jeg er i overkant interessert i kultur, og denne filosofien vi diskuterer er ikke tung, men folkelig og forståelig for enhver, avslutter Igland.