Sørnett

Baby- og seniorkino to ganger i uken

Irene og Mille Johansen koser seg sammen med Unni Tveit på kino. Foto: Mariell Karlsen Bakke

Irene og Mille Johansen koser seg sammen med Unni Tveit på kino. Foto: Mariell Karlsen Bakke

Hver onsdag og torsdag viser Fønix kino i Kristiansand filmer for småbarnsforeldre, hvor de kan ha med barnet sitt. De har samme tilbud for seniorer.

Publisert:

- Det er andre gang jeg er på babykino, men det er første gang jeg har med Mille. Jeg kommer nok til å ta henne med flere ganger. Irene Johansen er fornøyd med tilbudet, og synes det er fint å ha en slik mulighet. I går hadde hun med seg datteren sin, og  venninnen Unni for å se filmen "Blodig alvor".

De har hele kinosalen for seg selv, så Mille kan grine og bråke så mye hun vil. Til tross for dette er hun rolig gjennom hele filmen. Hun sitter å leker med en rangle hennes mor har tatt med.

- Pågangen fra publikum varierer, det kommer an på hvilken film som vises, ifølge kinosjef Asle Bjorvatn. De velger film utifra hvilken de tror vil passe til målgruppen. Om en film er veldig populær, vurderer de å sette den opp på nytt senere.

- På babykinoen må man regne med noe barneskrik og støy, men som regel tar foreldrene barnet med ut om det blir veldig mye, sier Bjorvatn.

Her kan man se film på stort lerret, med dempet lyd og litt belysning. Småbarnsforeldre har da mulighet til å amme, skifte bleie og underholde barnet, samtidig som de nyter en film.

I fjor utvidet Fønix tilbudet om babykino og seniorkino, fra en til to dager i uken. Grunnen til dette var at det var stor pågang, og mange populære filmer som kom ut i denne perioden. Det hender at de må flytte en film til en større sal, om det er stor pågang.

Neste uke (22. og 23 februar) vises "Young Adult" på babykino og "Maktens Menn" på seniorkino.