Sørnett

Blandede meninger om Valentinsdagen

Sørnett snakket med Sørlendinger om Valentinsdagen. Oppe f.v. Tone Solås, Karl Tommy Ellingsen og Marte Tveite. Nede f.v. Inger Øyen og Audrius Plechaitig. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Sørnett snakket med Sørlendinger om Valentinsdagen. Oppe f.v. Tone Solås, Karl Tommy Ellingsen og Marte Tveite. Nede f.v. Inger Øyen og Audrius Plechaitig. Foto: Lena Rustan Fidjestad

I anledning Valentinsdagen i dag tok Sørnett en prat med folk på Sandens kjøpesenter for å høre deres meninger om alle hjerters dag.

Publisert:

- Jeg er ikke så glad i den dagen, sier Tone Solås (20).

Hun innrømmer at hun ikke er særlig positiv siden hun ikke har kjæreste. 

- Istedet har jeg avtalt med ei venninne at jeg skal se film med henne, svarer Solås.

Oppskrytt
Lenger inne i lokalet står et kjærestepar og kysser. Til tross for at Karl Tommy Ellingsen (18) og Marte Tveite (18) har hverandre er de ikke veldig imponerte.

- Jeg syns det hele er veldig oppskrytt, sier Marte Tveite.

Karl Tommy Ellingsen har ikke noen spesiell formening om tradisjonen. Allikevel tror han at han kommer til å gjøre noe spesielt ut av det.

- I fjor kom jeg med en rose til henne, forteller Ellingsen etter å ha tenkt seg litt om.

- Man trenger egentlig ikke en spesiell dag for å vise at man er glade i hverandre, mener Tveite.

En fin dag
Det kan føles som om Sørlendinger er noe negative, inntil Sørnett treffer på Inger Øyen (53)

- Det er en god dag å feire kjærligheten på. Selv gjør jeg det hele tiden, men det er fint med fokus på det, smiler hun.

Hun tror ikke mannen har planer for henne, men kanskje hun kommer til å gjøre noe ut av det selv og overraske han.

Tidligere har Øyen fått sjokolade av en kollega.

- Da ble jeg veldig glad. På en slik dag er det ikke nødvendigvis bare kjæresten en kan gjøre noe ekstra for, understreker hun.

En romantiker
Sørnett er nysgjerrige på hva mannfolk mener om Valentinsdagen. Etter mange avslag er det endelig en som vil stille opp til intervju. Vi tar en prat med Audrius Plechaitig (30).

- Det er en veldig fin dag. Jeg synes det er bra å kunne gi litt ekstra kjærlighet og oppmerksomhet til dem man er glad i, forteller han

Selv pleier han å gi oppmerksomhet til både sin kjæreste og datter på Valentinsdagen. I år har han spesielle planer for sin kjære.

- Jeg tar min kjæreste med på en tur til Danmark. Der skal vi feire med blomster og champagne, sier han begeistret.

Han har også kjøpt en gave til henne, men vil ikke røpe hva den inneholder.

Plechaitig er litt av en romantiker. Han kan fortelle at han en gang tidligere tok med sin ex-kjæreste på spontantur til Paris på denne datoen.

- Det var ganske vilt, ler han.