Sørnett

Blodig alvor

John Cusack i rollen som Edgar Allan Poe i The Raven. Pressefoto: Filmweb

John Cusack i rollen som Edgar Allan Poe i The Raven. Pressefoto: Filmweb

En nervepirrende film der mystiske drap blir begått i Baltimore, og poet og forfatter Edgar Allan Poe blir mistenkt.

Publisert:

En rekke mystiske drap skjer i byen Baltimore. Den sorte ravnen dukker opp på åstedene og varsler død og ulykke. Detektiv Evan Fields blir satt på saken, og sporene fører raskt til den beryktede poeten og forfatteren Edgar Allan Poe. Drapene er nemlig inspirert av verkene hans. Poe er en upopulær, alkoholisert pengesnylter med en vaskebjørn til kjæledyr, og hans spesielle vesen passer perfekt som mistenkt. Men saken tar en uventet vending når Poes vakre forlovede Emily Hamilton blir bortført, og Poe selv må hjelpe til å fange seriemorderen. Det oppstår et spennende spill i jakten mellom Poe og morderen. Vil han rekke frem i tide og redde sin elskede, eller vil alt håp gå tapt og Emily bli levende begravd?

[sniplet faktaboks]

Rollen som Edgar Allan Poe spilles av John Cusack, kjent fra filmer som America's Sweethearts, High Fidelity og 2012. Han gjør en overbevisende jobb som anti-helten Poe. Poes forlovede Emily Hamilton spilles av Alice Eve, som kanskje ikke er fullt så kjent for de fleste, men har dukket opp i Sex and the City 2 og har hovedrollen i She's Out of My League. Hun spiller også i The Decoy Bride og Men In Black 3 denne våren. Utseendemessig ligner hun i filmen litt på en yngre versjon av Nicole Kidman, og hun gjør en god jobb med å spille de nervepirrende scenene filmen byr på.

Filmen er veldig spennende, men har mange blodige scener som blir litt for grusomme for sarte sjeler. Men hvis du liker mye action, blod og gørr er denne filmen perfekt for deg. Det er fullt forståelig at filmen har 15 års-grense, da en rekke scener lett fester seg på hjernen og kan gi mareritt til de fleste. Anbefaler ikke å gå alene hjem om kvelden etter å ha sett denne filmen i hvert fall.