Sørnett

Et nytt univers på Agder teater

Fra høyre: John Marius Brambey, Eivind Pham og Benjamin Kloster. Foto: Eskil Fossum Olsen

Fra høyre: John Marius Brambey, Eivind Pham og Benjamin Kloster. Foto: Eskil Fossum Olsen

Dukketeaterforestillingen Baby Universe hadde sin første og eneste forestilling på Agder teater. Sørnett.no lot seg imponere av de kreative menneskene i Wakka-Wakka og Nordlands figurteater.

Publisert:

babyuniverse2De første ordene som runger ut fra scenen når Baby Universe starter er Apocalypse! Det er der settingen til forestillingen er satt, på randen av universets undergang. Teatergruppa Wakka-Wakka og Nordlands figur teater har laget et vittig, men likevel skremmende univers på scenen her på Agder teater. Vi ler, skvetter, blendes, sjarmeres av et nyfødt univers og er vitne til solens død.

Jorda er blitt ubeboelig og menneskene har søkt tilflukt under jorda i bunkere. På toppen av det hele er sola døende. For å overleve skaper menneskene små babyunivers for å finne en ny beboelig planet.

Med et humoristisk blikk på dommedag, og planetene som de store skurkene får vi et dukketeater som får deg til å tenke på de dype ting her i livet. Om du har sansen for science-fiction kan man vel si at dette er den ultimate dukketeateroppsetningen for deg.

 

Skoleelevene Eivind Pham, Benjamin Kloster og John Marius Brambey var veldig fornøyd med forestillingen.

- Det var overaskende bra, sier de i kor.

- Når jeg har vært på dukketeater med skolen tidligere har det vært kjedelig, men denne forestillingen var kjempebra! sier Benjamin Kloster.

Når de blir spurt om de kunne tenkt seg å se en annen oppsetning av Wakka-Wakka er de samstemte: 

-Ja, absolutt!

- Baby Universe er en betegnelse på et univers som blir født, akkurat som vårt eget univers har vært et baby univers en gang. Og dette med å prøve og skape et univers er jo faktisk noe mennesket har begynt å forske på, blant annet på CERN (Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning), og i USA.

Kirjan Waage som har regien sammen med sin kone Gwendolyn Warnock. Paret har vært på turne i Norge siden midten av januar.

 -Nå har vi vært på Østlandet og nedover, så nå skal vi ta oppsetningen vestover.

Ikke et skuespill om miljø og global oppvarming

 - Vi tenkte ikke så mye på det da vi skrev skuespillet. Dette med solens død er jo noe vi vet kommer til å skje. Det er jo det stykket til syvende og sist handler om, ikke om menneske skapte problemer. Heller hva vi må gjøre når det skjer, sier Kirjan Waage.

Skuespiller og dukkemaker

 - Jeg har sydd kanskje femti dukker til dette stykket, men vi bruker bare tretti. Dukketeateret har jo sin renessanse nå, i alle fall i større byer i USA, som for eksempel New York og Chicago.