Sørnett

Feirer nytt bygg med "temperaturskulptur"

Timo Jokela, prosfessor på Universitetet i Lappland arbeider aktivt med kunst og natur.

Timo Jokela, prosfessor på Universitetet i Lappland arbeider aktivt med kunst og natur.

I forbindelse med åpningen av Sigurd Køhns bygg på Universitetet i Agder, blir det nå laget en is-skulptur på campus. Mest sannsynlig smelter kunsten i løpet av fredag.

Publisert:

- Det er en form for samtidskunst, men også “temperaturkunst”. Vi er heldige om skulpturen varer til fredag. Det har vært mildt hele uka, og mot slutten av uka skal det komme regn, så da forsvinner den nok uansett, forteller Jan Erik Sørenstuen, lektor på UiA. Han er en av dem som har ansvaret for arbeidet med skulpturen.

Skulpturen er også et forskningssamarbeid med Timo Jokela, professor ved Universitetet i Lappland, Finland. Han er leid inn som gjesteforsker i ti dager, og jobber med is-skulpturen i tillegg til å holde forelesninger. Sørenstuen og Jokela har også samarbeidet tidligere. De har blant annet vært med på å bygge ishotellet Lainio Snow Village, som ligger på den finske delen av Lappland. Sørenstuen innrømmer at isen som brukes til å lage skulpturen ikke er helt perfekt.

- Det hadde vært ideelt å hente isen rundt juletider, da den var krystallklar. Nå er den mer melkeaktig, forteller lektoren.

Isen ble hentet fra en innsjø i Grimstad i forrige uke.

- Vi fikk hjelp av en bonde som kuttet isen med motorsag og tok den på en slede, forteller Sørenstuen.

Nå er isen på UiA, og med hjelp av Jokela og mange førskolelærer-studenter skal skulpturen stå ferdig i løpet av morgendagen.

Se bilder fra arbeidet her: [slideshow id=130]