Sørnett

- Fokus på bærekraftig kosthold

Lærerikt: Tine Rotevatn mener hun sitter igjen med mye materiale om hvordan man skal starte sin egen bedrift etter studentbedriften. Lederen innrømmer at det frister. Foto: Martine Haug Nysether

Lærerikt: Tine Rotevatn mener hun sitter igjen med mye materiale om hvordan man skal starte sin egen bedrift etter studentbedriften. Lederen innrømmer at det frister. Foto: Martine Haug Nysether

- Det trenger ikke være så vanskelig eller dyrt å oppnå en god helse, sier daglig leder Trine Rotevatn. Sammen med tre medstudenter har hun opprettet studentbedriften «En smule sunt SB»

Publisert:

- Målet vårt er å få frem sunnere alternativer i hverdagen, understreker økonomisjef, Ingvild Helene Lindhom. Hun legger til at alle produktene lages fra bunnen av, med bedriftens egne oppskrifter.

- I begynnelsen eksperimenterte vi litt og smakte oss frem. Vi fikk også tilbakemelding fra folk som fikk lov til å prøvesmake, forteller Lindhom om bedriftenes oppskrifter.


Faglig tyngde

Rotevatn og Lindhom, er sammen med medstudentene Sindre Horvei og Dagny Elisabeth Ulland, de ansatte i bedriften. Alle fire studerer ‘Ernæring, mat og kultur’ ved Universitetet i Agder. Høsten 2011 valgte de et valgfag med fokus på entreprenørskap. Det var starten på studentbedriften.

- Dette er en unik mulighet for oss, sier en engasjert leder. Hun trekker frem det å stå på egne bein, som en viktig faktor.

- Etter vi er ferdig med studiet er det ingen bestemt stilling vi kan søke på. Du må kunne selge deg selv hvis du skal kunne drive med dette. Da er studentbedriften et stort pluss å vise til, tilføyer hun.

[img53769_2RM]


Økologisk

De ansatte mener selv de skiller seg fra konkurrentene, ved at de fokuserer på økologiske ingredienser, samt deres ernæringsbakgrunn.

- Vi velger å bruke økologiske varer fordi vi har fokus på et bærekraftig kosthold. Det er viktig å tenke på miljøet, samtidig som matvarene er inneholder minimalt av tilsetningsstoffer. Vi vil gjerne gå frem som et godt eksempel, poengterer Rotevatn.


Viktig erfaring

Førstelektor Anne Merete Selvik Ask mener at valgfaget med fokus på entreprenørskap er et godt tilbud til studentene. Det er ikke obligatorisk, men Ask sier at det er svært ønskelig at studentene velger faget.

- Gjennom en slik bedrift vil studentene kunne bruke det de har lært, samtidig som de har gode muligheter til å vise seg frem.  Hun understreker at en slik bedrift vil gjøre det lettere for studentene å få seg jobb når de er ferdige. Om bedriften «En smule sunt SB» er hun full av lovord.

-De har gjort en veldig god jobb så langt, kjempe bra rett og slett. I slutten av uka får de beskjed om de er kvalifisert til NM i Ungt Entreprenørskap, så det blir spennende å følge med de fremover.[imagebrowser id=246]