Sørnett

Inn i mørket

Inn i mørket. Foto: Filmweb.

Inn i mørket. Foto: Filmweb.

Det er vinter, det er mørkt, og lille Nikolai er ute og sykler. Dette kan jo ikke gå bra, og det gjør det heller ikke. Nikolai blir påkjørt, og her starter «Inn i mørket». Filmen som egentlig kunne fungert som en halvannen time lang propagandafilm for Trygg Trafikk.

Publisert:

Filmen «Inn i mørket» skildrer de to familienes liv etter ulykken. Hvordan den ene familien sliter med depresjoner over å ha en sønn som ligger i koma, mens den andre sliter med skyldfølelse og dårlig samvittighet.

I hovedrollene er Thorbjørn Harr, som bl.a. er kjent fra TV-serien «Hvaler» og Fridtjof Saaheim, som i disse dager er aktuell med «Lillyhammer». Ellers på rollelista finner man navn som Kåre Conradi, Laila Goody, Ellen Dorit Petersen og Kim Haugen. Skuespillet er det ingenting å si på. Og det er imponerende med tanke på at filmen skildrer indre konflikter.

Filmens handling går ut på at den påkjørte guttens far, Svein (Fridtjof Saaheim), forsøker å forstå hvordan det kunne skje. Etter hvert finner han ut at ting neppe kan være slik det ble forklart. Er det verdt å ødelegge en annen familie for å skaffe rettferdighet til sin egen?

Filmen fungerer. Den er brutal og naken, men den fungerer. Likevel, ideen er såpass bra at filmen kunne vært bedre. Og når alt topper seg med en unødvendig og forvirrende sluttscene hadde det vært bedre om filmen hadde sluttet fem minutter før, egentlig.