Sørnett

Kristiansands studenter søker lykken i utlandet

Tellefsen gleder seg til å ta fat på statsvitenskap i London til høsten. Foto: Eskil F Olsen

Tellefsen gleder seg til å ta fat på statsvitenskap i London til høsten. Foto: Eskil F Olsen

Mange studenter velger å ta ett eller flere semester som utvekslingsstudenter i utlandet. Hva er det som får unge studenter til å reise fra fedrelandet for å gå på skole? Sørnett tok en prat med to studenter som skal og er på utveksling via UiA.

Publisert:

Tellef Tellefsen har søkt seg inn  på utveksling på University of East London. Han har mange forventninger til årene han skal tilbringe i London.

-          Jeg forventer å få en ny erfaring og etablere et internasjonalt nettverk. Jeg håper også  å oppnå et økt fokus på egne studier. Motivasjonen bak det hele med å ta utveksling er å bli kjent med nye kulturer og komme meg vekk fra gamlelandet, og så er jeg litt anglofil, så da var London mitt i blinken.  

 Tor Flugstad er for tiden på utveksling i Sør-Afrika i Port Elizabeth. Han mener selv at oppholdet har vært en kjempesuksess.

[img40960_2LS]

 - Motivasjonen min for å dra på utveksling var i hovedsak å gi utdannelsen min styrke gjennom internasjonal erfaring, språkkunnskaper, kulturforståelse og for å oppleve verden. Da jeg fikk muligheten til å dra på utveksling, var jeg bestemt på å dra et sted der forskjellene er store fra Norge og det norske skolesystemet. Det har jeg definitivt fått oppleve i Afrika!

Svært fornøyd med semesteret

 -          Semesteret har definitivt levd opp til forventningene. Da jeg dro hit var jeg veldig usikker på hva jeg kom til, hvordan jeg ville bli tatt i mot, og hvordan jeg taklet det afrikanske skolesystemet. I tillegg visste jeg det ville bli spesielt at alt foregikk på engelsk. Men det viste seg å gå overraskende bra, og jeg stortrives nå veldig! Man skjønner fort hvorfor så mange drar på utveksling. Ved å ta et semester i Afrika har jeg i tillegg lært meg en hel del mennesker, kulturforskjeller, og ikke minst fattigdom og kjenne.

Store forskjeller:

- Den største forskjellen mellom Norge og Afrika er helt klart menneskene. Åpenhet og utadvendthet er definitivt noe som karakteriserer det afrikanske folket. I tillegg er skolesystemet her nede helt annerledes enn i Norge. Selv på de største universitetene i Sør-Afrika er et av kravene at du kommer i timene, hvis ikke går dette utover karakterene.