Sørnett

Kult med redesign

Full konsentrasjon: Olaf lager en UFO av brukt materiale. Her legger han siste hånd på verket. Foto: Martine Haug Nysether

Full konsentrasjon: Olaf lager en UFO av brukt materiale. Her legger han siste hånd på verket. Foto: Martine Haug Nysether

- Det er både lurt og gøy å lage nye ting av gjenstander man ikke bruker lengre, sier Olaf Rosendahl (11). Han synes det var stor stas å være på redesign kurs.

Publisert:

- Jeg har ikke gjort noe lignende før, men du skal ikke se bort i fra at flere av oss vil prøve å lage ting selv hjemme etter dette, sier Olaf . Sammen med resten av klassen deltok han på et redesign kurs i bruktbutikken 'Om igjen'. Videre forteller han at det har vært en lærerik dag så langt, og legger  ikke skjul på at det er kult å gjøre noe annet enn skole.

- Det at vi er her, gjør jo at vi slipper timen, flirer han. Samtidig synes Rosendahl det er artig å lage ting man ikke trodde man kunne lage.

6.klassingene fra Strømme skole fikk fritt spillerom da de tirsdag deltok på redesignkurs, på bruktbutikken 'Om igjen'. Med fantasien som eneste begrensning, synes elevene kurset både var kult og lærerikt.

Mer bevisste

Ulla Wiksten, kontaktlærer, håper elevene blir litt mer bevisste på gjenbruk etter å ha tilbrakt en dag på gjenvinnningskurs.

- Det passer godt inn i skolehverdagen, ettersom vi har miljøprosjektet Grønt Flagg gående på skolen, forteller Ulla.

Formålet med Grønt Flagg er å sikre bærekraftig utvikling gjennom miljøopplæring. Redesignkurset er et tilbud skolen har fått gjennom den kulturelle skolesekken. Wiksten er fornøyd med ordningen.

- På den måten kan vi gi elevene et annerledes skoletilbud, og et avbrekk fra gangetabellen.

Også Jorunn Abusland, bildekunster og driver av 'Om igjen' mener det er et godt tilbud til elevene.

- Målet er at elevene skal kunne se på gjenstandene rundt seg på en ny måte, samtidig som de lærer å se hvordan de kan bruke materialet og verktøyet de har, forteller en engasjert Jorann. Hun legger til at det ikke er alle som lærer å sy og snekre hjemme lengre.

- Rett og slett lære elevene å bruke så enkle ting som en ståltråd, sier Abusland.

Bedre enn skole

[img51895_2RM]

Maren Igeland (11) har heller ikke drevet med redesign før, men forteller at hun tidligere har laget gjenstander på museum. Maren er enig med Olaf, og mener det er gøy å gjøre noe helt annet enn skole.

- Det er bedre å være her enn på skolen, smiler Maren og fikler med figuren hun snart er ferdig med. Igeland utelukker ikke at hun vil gjøre noe lignende hjemme. Tror du elevene har blitt mer bevisste på gjenbruk etter kurset?

- Jeg vet ikke helt hva de andre tenker. Men jeg kommer nok til å glemme det selv, avslutter Maren.