Sørnett

Laber start for homofile dyr

Seksuell adferd mellom samme kjønn blant dyr er tema for utstillingen som nå har kommet til sørlandet. Foto: Marie Kulander Kvitrud

Seksuell adferd mellom samme kjønn blant dyr er tema for utstillingen som nå har kommet til sørlandet. Foto: Marie Kulander Kvitrud

Utstillingen «Mot naturens orden» om homofile dyr har fått lite besøk etter at den kom til sørlandet.

Publisert:

-       Vi aner ikke hvorfor det er så lite interesse rundt utstillingen, sier Kari Fiskvatn ved Agder naturmuseum. Hun synes selv at det er en spennende utstilling.

-       De som kommer og ser på den synes det er veldig interessant, fortsetter Fiskvatn. Det er seksuell atferd mellom dyr av samme kjønn som går igjen i utstillingen. Gjennom bilder, modeller, utstoppede dyr og tekster vises homoseksualiteten hos dyr.

Ingen skoleelever

Siden 15. Januar har utstillingen vært åpen for sørlandsfolket på Agder naturmuseum. Fiskvatn ved museet kan fortelle at oppmøtet har vært skuffende.

Utstillingen er også gratis for ungdomsskoleelever, men foreløpig har ingen meldt sin interesse.

-       Det er en videregående klasse i midten av februar som kommer, ellers har det vært lite interesse, sier Fiskvatn.

Dokumentert homoseksualitet

-       Det er Naturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. Som står bak utstillingen. Den har vært landet rundt, og også vært i både i USA og andre land. Der har den fått mye reaksjoner og mye interesse på grunn av sitt kontroversielle tema.

Flere arrangementer

Nå gjør museet alt for å få folk til å komme.  Til helgen begynner de med foredrag om hva utstillingen kan lære oss. Foredragene skal holdes annenhver helg. Både en sexolog og en filosof står på liste over gjesteforelesere.

Fiskvatn håper på mer besøk fram til utstillingen er ferdig i midten av april. Hun er optimistisk og tror besøket vil ta seg opp når det blir mer kjent.

- Vi ønsker at folk flest skal se dette, sier hun.