Sørnett

Løvene utforsker vinteren

Løvene koser seg med norsk vinter. Foto: Caroline Ørvik

Løvene koser seg med norsk vinter. Foto: Caroline Ørvik

Samtidig som mange irriterer seg over de siste dagers nedbør, er noen meget fornøyde. Det kan dyrepasser Olav Åsland bekrefte.

Publisert:

Løvene i Dyreparken er mer enn fornøyde med det hvite teppet som de siste dagene har lagt seg over sørlandet.

- Løvene synes det er gøy å være ute, selv om det er vinter og kaldt. De er ute hele året, og nå som det er snø koser de seg, forteller Olav Åsland.

Labert besøk

Det er lavsesong, men Dyreparken holder åpent selv om besøket er labert. Besøkende på denne tiden av året er stort sett barnehager og andre trofaste som stadig besøker parken.

- Det kan være en del besøkende i helgene, spesielt når det er fint vær. På søndagene kan det faktisk være ganske mye folk på tribunen her ved løvene, sier Åsland.

Det er presentasjon av løvene hver dag klokken 12, og dyrepasserne merker at disse trekker folk.

- Folk kommer gjerne rundt klokken 12, slik at de får med seg presentasjonen. Det er også litt folk ved presentasjonen av de nordiske dyrene klokken 13, forteller Åsland.

[img51233_2RM]

Glemmer tiden

Løvene går ut og inn som de vil, og de ansatte merker at løvene mer enn gjerne tar seg en tur ut.

- Det er ikke noe problem for de å være ute så lenge de kan gå inn og varme seg. De kan springe som de vil, og riste litt løs. De fleste dyrene i parken er ute om vinteren, om enn i kortere perioder, sier Åsland.

Det varierer veldig hvor mye tid om dagen løvene bruker ute i snøen, men har de noe å holde på med kan det gjerne bli en god stund.

- Har de noe gøy å holde på med kan de glemme klokken helt og være ute lenge. De må aktiviseres, så da henger vi for eksempel opp kjøtt de kan streve litt med å få tak i, forteller dyrepasseren.

[img51233_3RS]

Norske forhold

Løvene er ikke skapt for å leve i norske forhold, men Olav Åsland kan fortelle at de blir herdet, og at de får en kraftig og god pels.

- De får jo ikke vinterpels, så de kjenner nok på kroppen når det er kaldt. Det er varmekabler i gulvet inne, så jeg tror nok de synes det er godt å komme inn og tine seg opp litt på gulvet, avslutter Åsland.

Nøkkelord