Sørnett

Merket for livet

Vibeke Nilsen sitter klar på benken for å få sin andre tatovering. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Vibeke Nilsen sitter klar på benken for å få sin andre tatovering. Foto: Lena Rustan Fidjestad

Vibeke Nilsen skal få sin andre tatovering. Bak motivet ligger det en sterk historie. Nå vil folk vil ha store, personlige og fargerike tatoveringer forteller Kristiansands tatovører.

Publisert:

- Det er ikke godt, men ikke vondt heller. Det føles som mange små vepsestikk, men ikke fullt så smertefulle som vepsestikk, svarer Vibeke Nilsen (52).

Hun tatoverer seg i dag for andre gang. Den første tatoveringen tok hun for tre år siden. Etter det var hun bitt av basillen. Motivet til den nye kroppspryden hadde hun bestemt seg for på forhånd. Internett ble brukt for å finne inspirasjon før Svein Olsen, Tatovør, og eier av Titan Tattoo, fikk i oppgave å tegne det endelige resultatet. Hun vil ha en stor tatovering i farger på ryggen. Valget falt på en olivenkvist som ligger fremfor et tre.

[img34818_2RM]

- Jeg tenkte på det lenge. Det ble en del ventetid før jeg kunne ta tatoveringen. I utgangspunktet skulle det bare være en kvist, men tanken på å ha den fremfor et tre kom plutselig, sier Nilsen.

Nye trender

Terje Vigebo fra Forever Tattoo og piercing forteller at de har merket at det er flere eldre som tattoverer seg nå enn tidligere. Hvorfor det er økning i akkurat den aldersgruppen har han ingen formening om. Han sier at kvinner vil ha større motiv enn før

- Det er også færre som velger motiver fra bøkene de finner i tatoveringslokalet. De finner inspirasjon på internett også tegner vi tatoveringen for dem, sier Vigebo.

Også Maciek Korbut, tatovør ved Tattoo Nation har merket forskjeller.

- Folk tenker mer over hvilke motiver de vil ha på kroppen. I stedet for et lite kinesisk tegn eller en tribaltatovering velger de større motiver, gjerne med farger, forteller han.

Svein Olsen har kan bekrefte at tatoveringene er mer gjennomtenkte enn før. Nå er det gjerne en historie bak ideene folk kommer med.

Historien bak

[img34818_3RM]

Vibeke Nilsen er en av dem som har en historie bak tatoveringen sin. Hun bodde i Hellas i tre år, og forteller at det er noe helt spesielt med å stå under et oliventre og høre bladene risle.

- I tillegg lever oliventrær lenge, det har jeg tenkt til også, konstaterer Nilsen.

Det er en sterk historie bak tatoveringen hun har ventet så lenge på. Vibeke har erfart at man ikke bør ta livet for gitt.

- Jeg hadde en dag i kjelleren, men jeg fant fort ut at livet er for kort til å bekymre seg. Etter det bestemte jeg meg for å tenke positivt og ha troen på det beste utfallet, sier hun med et alvorlig uttrykk i ansiktet.

Vibeke ble operert i fjor jul, etter å ha vært diagnostisert med brystkreft i et og et halvt år.

- Etter kreften har jeg fått et helt nytt syn på livet. Det kom med andre ord noe positivt ut av det, forteller hun. 

Etter at Vibeke ble friskmeldt anbefalte legene henne å vente en god stund før hun fikk nytt blekk på huden. Kroppen måtte få litt tid til å komme seg etter påkjenningene. I tillegg er det fare for infeksjon etter å ha tatt en tatovering.

Svein Olsen forteller at det er mange som kommer hit med en historie på lager.

- Noen ganger kan jeg nesten føle meg som en hobbypsykolog, sier han.

[img34818_4RS]

Det ferdige resultatet

Etter tre tålmodige timer i stolen er tatoveringen endelig ferdig. Vibeke tar en titt i speilet og betrakter kunsten som pryder den nedre delen av ryggen hennes. Hun er fornøyd.

- Jeg må gi den litt tid til å la den gå seg til. Etter litt tid vil den se bedre ut, avslutter Vibeke.

Nilsen får på seg yttertøyet og gjør seg klar til å gå ut av lokalet - en tatovering rikere.

Om hun snart er tilbake for å få en ny er usikkert, men ifølge Svein Olsen er det ikke sjeldent at kundene kommer tilbake innen kort tid.

- Det hender ofte at jeg får ny timebestilling bare uker etter kundene var her sist, smiler Olsen.