Sørnett

Nå trenes fettet bort

Svett: Illustrasjonsbilde av folk som jobber hardt på gymmen. Foto: Pixabay

Svett: Illustrasjonsbilde av folk som jobber hardt på gymmen. Foto: Pixabay

Tredemøllene er blant de mest populære øvelsene når nordmenn jakter på den kjente "sommerkroppen". Personlige trenere (PTer) rundt om i Kristiansand forteller at mange nå vil bli kvitt noen kilo.

Publisert:

- I mai kommer det alltid noen som vil trene i noen måneder for å bli kvitt noen kilo, forteller Kristian Jøranson som er helsestudioansvarlig på Spicheren treningssenter.

Som PT kan han fortelle at tredemøllene fortsatt holder treningsglade inne i mai.

- Nå er det fokus på å bli kvitt fettreserver. Man har fokus på utholdenhet, og da er tredemøllen et populært valg.

[img144105_2RM]

Populært med baseøvelser

PT ved Sats Elixia i sentrum, Kjetil Hansen, forteller at det er litt ekstra aktivitet nå i april/mai-perioden.

- Det er populært å trene såkalte base-løft som er tradisjonelle øvelser som knebøy, markløft, og benkpress hvor flere ledd aktiveres samtidig.

På Aquarama trening forteller PT Siri Syvertsen at medlemmene generelt trener for å komme i form og forme kroppen, men forteller at det er litt forskjellig hva de ulike kjønnene fokuserer på.

- Mange av de som er her ønsker å få vekk de ekstra kiloene, men har som regel det samme fokuset hele året. Jeg opplever at kvinner fokuserer spesielt på å trene rumpe og bein, mens menn fokuserer ekstra på bryst. Vi har en liten, men ikke merkbar økning besøkende på senteret nå.

[img144105_3RM]

De daglige lederne ved senterne forteller at mange til sommeren nå vil trekke ut for å trene i det fine været.

Flere kvinner løfter tungt

Aftenposten skrev mandag at det var flere kvinner enn menn som deltok i NM i styrkeløft. Kjetil Hansen som er PT ved Sats Elixia i sentrum ser en lignende utvikling på sitt senter.

- Flere og flere kvinner trener med tyngre vekter/baseløft, og det er gøy å se at jentene benytter seg av dette som for en tid tilbake stort sett bare ble brukt av gutta.

Sørnett fulgte Jovana Dasic før hun skulle stille i konkurranse i olympisk styrkeløft som ble arrangert på Spicheren lørdag.