Sørnett

Når det kommer en sofa inn i bildet, forandres alt

Man kan være blodfan eller ikke av Sex og singelliv-fenomenet. Er man ikke ekstremt fan, vil man nok få mest ut av oppfølgerfilmen.

Publisert:


Foto: filmweb.no

Foto: filmweb.no

Terningkast 4 Oppfølgeren mangler     nemlig det glimtet i        øyet som serien hadde, og siden forrige film tok opp spørsmålene vi hadde etter serien, måtte toeren bringe noe helt nytt. Nettopp den utfordringen klarte ikke oppfølgeren å kapre, og det er her skuffelsen melder seg.

Det har gått to år siden vi sist så firkløveret fra Sex og singelliv-serien. Trofaste fans som har saumfart internett etter informasjon, vil endelig få sine svar. Vil filmen handle om jentenes første år i storbyen? Er det riktig at idyllen har slått sprekker? Vil Carrie være utro med Aidan?

Voksenlivet

De som er redd de vet handlingen utifra traileren kan jeg betrygge. Det meste av klær og scener man har sett på forhånd fordufter etter de første ti minuttene.

Er en ting klinkende klart, så er det at jentene har fått voksne liv nå. De lever med menn og barn, og grunnsteinen i voksenlivet legges når Stanford Blatch og Antony Marantino smis i Hymens lenker. Bare det at Carrie har gått til skrittet å la sofaen bli midtpunktet i stua, sier mye om hvordan Mr. Big og hennes verdener har møttes. Samtidig opplever Big og Carrie opp- og nedturer, Miranda sliter med å bli respektert i jobben sin, Samantha er i overgangsalderen og Charlottes yngste datter gråter døgnet rundt. Dette byr på mange situasjoner som publikum, ung eller gammel, kvinne eller mann, kan kjenne seg igjen i.

Ypperlig jentefilm

Oppfølgerstoryen har nok vært en vanskelig oppgave for filmskaperne, og det skurrer om filmen skal tilfredstille fansen eller de som kun kjenner til serien. For som jentefilm fungerer denne ypperlig. Poenget er at jentefilmer ikke har det smarte, sjarmerende og kvikke som serien i sin tid hadde, og som fantes i forrige film. Det gjorde at serien skilte seg ut, skapte debatt og har gitt grobunn for disse to filmene.

Dessverre har filmskaperne tidvis tydd til enkle, nesten halvferdige løsninger. Som da de burkakledde jentene viser seg å være motekledd fra topp til tå under sin sorte klesdrakt, og de attpåtil låner bort burkaen til firkløveret fra New York, blir det mer tvunget morsomt og flaut. Dessuten har Aidan-karakteren på forhånd vært den store snakkisen, og hadde utvilsomt fortjent mer plass.

Så hva er det egentlig man får av oppfølgeren? Etter to år kan man ikke unngå å savne noe nytt fra vennegjengen i New York, og filmen er ypperlig til jentekvelder siden den har ingredienser som kjærlighet, pene menn og dyre klær.

Moten fortsatt i høysetet

Og det finnes absolutt gode scener som samtidig er gjennomført morsomme. Samtalen mellom Charlotte og Miranda over drinker på hotellet er fantastisk god og har glimt i øyet. Dessuten er gnisten mellom både Carrie med sine to store kjærligheter - Mr. Big og Aidan så tilstede at du sporenstreks vil savne gamle dager. I tillegg er filmen estetisk utrolig flott å se på, klessammensettingene er fortsatt kompliserte, nytenkende og herlige. Sommerens store hit fotsidkjolene og etniske print finnes flere steder, og inspirasjonen foran sommerbekledningen skal det ikke stå på. Patricia Field har det fortsatt og det betyr nesten alt. Interiørmessig vil den også imponere både jenter og gutter som ufrivillig har blitt tilskuer til årets jentefilm, og turen til Abu Dhabi er så førsteklasses at den gir en følelse av å leve i en stappfull skattekiste.

Sex and the City 2 er en film verdt å se. Likevel føler jeg meg litt som Carrie da hun får en TV av Mr. Big. Jeg fikk ikke helt det jeg ønsket meg.

Er du enig med vår anmelder? Diskutér "Sex and the City 2" under!