Sørnett

- Prøver å holde prisene nede

FRIVILLIGE: Morten Ryen (t.v) og Erlend Røinaas er to av de flere frivillige som jobber for Tveit skisenter. FOTO: Maria Køhn

FRIVILLIGE: Morten Ryen (t.v) og Erlend Røinaas er to av de flere frivillige som jobber for Tveit skisenter. FOTO: Maria Køhn

De frivillige på Tveit skisenter prøver å holde prisene nede, og kundene ser ut til å være fornøyde.

Publisert:

Ved Kjevik flyplass ligger Tveit skisenter og lyser opp vintermørket med flomlys i bakken og hyggelige dugnadsarbeidere. Sørnett har tatt turen dit for å teste bakken.

Skisenteret åpnet for første gang for 24 år siden, i 1986, og er drevet av Tveit IL skigruppe.

- Vi trodde det var 25 år siden og begynte nesten å annonsere et jubileum, men så fant vi ut at vi hadde regnet feil på årene, ler Morten Ryen, som jobber frivillig i skibakken. Sørnett blir med Ryen inn i den lille kiosken ved foten av skiheisen, og treffer på flere frivillige. - Alle jobber frivillig, og pengene vi tjener inn går til idrettslaget. Men de må jobbe litt for å få penger, altså. Rydde søppel og lignende, forteller Ryen og en annen frivillig, Erlend Røinaas. Videre forteller de at det heller ikke er noe problem å få vakter. - Foreldrene sitter vakter, og vi har aldri for få som kan jobbe.

30-dagers jubiluem

De frivillige forteller at åpningstidene varierer fra sesong til sesong, og er alt fra 10 til 100 dager. - Vi begynte i romjula, var det ikke det? spør Ryen kollegaene sine, og får til svar at det var akkurat 30 dager siden de åpnet denne dagen. - Da kan vi ha jubileum, spøker Ryen.

Kuldeproblemer

Kuldeperioden som har vært de siste ukene har imidlertid ført til noen problemer.  - Det ble for kaldt, så vi kunne ikke produsere snø, sier Ryen og Røinaas, men forteller at problemet når har løst seg.

Positive tilbakemeldinger

På spørsmål om hva besøkende synes om tilbudet, svarer de to frivillige at folk setter pris på det. - Folk er så positive. Vi har ikke fått noe negativt. Men vi prøver jo å holde prisene nede.

Skisenteret har alt fra 10 til 90 besøkende, avhengig av helligdag, helg og ukedag, men i helgene er det noe ekstra som skjer. -I helgene har vi ordentlig kiosk i varmestua i bakken, sier Ryen.

Bra tilbud

Sørnett har fått med seg en selvutnevnt skibakkeekspert, Linda Høyvarde,  for å teste forholdene i bakken.

FORNØYD: Linda Høyvarde synes bakken er bra, men litt bratt. FOTO: Maria Køhn

FORNØYD: Linda Høyvarde synes bakken er bra, men litt bratt. FOTO: Maria Køhn

- Jeg synes bakken var fin og det var behagelig føre. Det var kanskje litt bratt noen steder, men generelt var den helt OK, sier Høyvarde fornøyd, og skyter inn at hun synes det er bra at det finnes et tilbud i Kristiansand hvis man vil kjøre et par timer på ettermiddagen og kvelden.

Hun forteller at hun aldri har vært på Tveit før, men vil gjerne ta turen til det lille skisenteret flere ganger. - Jeg kommer absolutt til å dra hit igjen.

Når Høyvarde får vite at det blir drevet av frivillige, blir hun overrasket. - Det er jo kjempeflott! Det er veldig koselig og bra at noen tar initiativ til det. Jeg synes det er et veldig bra tiltak, spesielt for barna, smiler hun.

[sniplet faktaboks]