Sørnett

"Åpen dag" på Norsk Fotterapeutskole

Helene Øfeldt Trælvik nyter behandlingen hun får av elev Annikken Angelsen. Foto: Katarina Andersen

Helene Øfeldt Trælvik nyter behandlingen hun får av elev Annikken Angelsen. Foto: Katarina Andersen

Frem til kl. 18 i dag er det åpen dag på Norsk Fotterapeutskole. For 100 kroner får du stell av negler, fotbad og massasje av føttene. Dette gjøres av en av elevene ved skolen.

Publisert:

Helene Øfeldt Trælvik er her for første gang og er full av begeistring.

- Jeg har fått helt fantastisk behandling av utrolig flinke elever. De vet hva de gjør!, sier hun med et smil.

Aase Schrøder er også veldig fornøyd med behandlingen. Hun kom her for å få bukt med sine fotproblemer. Legen sa at det ikke var noe å gjøre med problemene hennes, men på fotterapeutskolen har hun fått mange gode råd.

- Jeg skulle ønske jeg visste hvor det gikk an å gå for å få hjelp tidligere!

Ellen Kaurin er stamkunde og har gått til behandling her i 36 år. Hun har tidligere hatt problemer med føttene, men har blitt kvitt disse ved å gå til behandling jevnlig. Det er bare positive ord hun har å si om tilbudet og anbefaler det på det varmeste.

Forskjell på fotterapeut og fotpleier

Maren Kloster Sandnes er elev ved Fotterapeutskolen. Hun forklarer at det er viktig å ta vare på føttene sine for å unngå feilstillinger som igjen kan føre til andre problemer.

- Dette kan forebygges ved å sjekke og ta vare på føttene, spesielt når sandalene legges vekk og vinterskoene kommer på, glemmer folk føttene sine, utdyper Maren.

Hun understreker at det er stor forskjell på fotterapeut og fotpleier. Det er en helt annen utdanning og et veldig annet yrke. De to titlene blir slengt om hverandre, men det er ikke den samme.

- Vi gjør mer enn å klippe negler for å si det sånn, ler Maren.

I utdanningen som fotterapeut må du gjennom både anatomi, biomekanikk, sykdomslære og generell innføring i diabetesproblematikk.

[img58012_2LM]

Feil sko

Else Aukland har vært ansatt ved skolen i over 16 år og hun forteller at de primært har åpen dag for at folk skal bli kjent med tilbudet.  May Elisabeth Lorentz, ansatt fra 2003,  forteller at ca 90% av de som har problemer med føttene, har disse problemene på grunn av feil sko. De ønsker også skape interesse om utdanningen og fotterapeutyrket, og er fornøyd med nok en vellykket "Åpen dag".